Ovo je najpoznatiji parfem na svijetu, a Margot Robbie je novo zaštitno lice

Foto: Karim Sadli za Chanel/chanel.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MARGOT ROBBIE novo je lice kultnog parfema Chanel No. 5. Ova nova uloga dolazi šest godina nakon što je potpisala ugovor s legendarnom kompanijom kao generalna ambasadorica. 

Preuzima ulogu od Marion Cotillard

Robbie preuzima ulogu novog lica parfema nakon niza poznatih ambasadora. Francuska glumica Marion Cotillard bila je lice parfema od 2020. godine. Također, australska glumica Nicole Kidman i američka ikona Marilyn Monroe bile su u jednom trenutku lica ovog parfema.

U službenoj izjavi o svom imenovanju, Robbie je rekla da joj je čast pridružiti se "impresivnoj lozi žena" koje su bile povezane s Chanelom No. 5, "jednim od najlegendarnijih parfema na svijetu". Trenutno je objavljeno tek nekoliko fotografija, dok službena kampanja s Margot Robbie u glavnoj ulozi izlazi u listopadu.

"Volim je", "Fantastično lice za parfem broj 1 na svijetu", "Prelijepa", "Savršenstvo", "Voljela bih imati tu bočicu. Najpoznatiji parfem na svijetu", "Vau", "Božica", samo su neki od komentara na ovu vijest na društvenim mrežama. 

Jedan od najpoznatijih parfema na svijetu

Chanel No. 5 je jedan od najpoznatijih i najlegendarnijih parfema na svijetu, s bogatom poviješću koja počinje 1921. godine. Stvorila ga je Gabrielle Coco Chanel, u suradnji s francuskim parfumerom Ernestom Beauxom. Chanel je željela stvoriti moderan, sofisticiran i jedinstven miris koji bi odražavao duh žene 20. stoljeća - neovisne, elegantne i samouvjerene.

Priča kaže da je Beaux predstavio Gabrielle nekoliko uzoraka parfema, a ona je odabrala peti uzorak, po kojem je parfem dobio ime. Broj 5 imao je osobito značenje za Coco Chanel, jer je vjerovala da donosi sreću.

Chanel No. 5, 100 ml, 172 eura

Chanel No. 5 bio je revolucionaran iz nekoliko razloga. Prvo, koristio je mješavinu prirodnih i sintetičkih sastojaka, što je u to vrijeme bilo inovativno. Miris je bio složen, cvjetni s notama jasmina, ruže, sandalovine i vanilije, ali ga je posebnom činila upotreba aldehida, kemijskih spojeva koji su mu dali poseban, čist i prozračan karakter.

Parfem je odmah postao simbol luksuza i sofisticiranosti te je privukao pažnju slavnih i bogatih. Jedan od najpoznatijih trenutaka u povijesti parfema dogodio se kada je Marilyn Monroe, na pitanje što nosi u krevetu, odgovorila: "Samo nekoliko kapi Chanela No. 5."

Tijekom godina, Chanel No. 5 je ostao bezvremenski klasik. Njegova dugotrajna popularnost pripisuje se njegovoj sposobnosti da ostane moderan, a istovremeno zadrži svoju prepoznatljivu eleganciju i luksuz. Uz to, različite varijacije poput Eau de Parfum i L'Eau, kao i povremena limitirana izdanja, omogućile su parfemu da se prilagodi novim generacijama, zadržavajući svoj legendarni status.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.