Parfem koji smo čekali: Nina Ricci lansira novi miris nakon 18 godina

Foto: Nina Ricci

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MODNA kuća Nina Ricci sprema veliki povratak u svijet parfema s novim mirisom Vénus, prvim nakon 18 godina. Ova novost dolazi pod vodstvom Harrisa Reeda, britansko-američkog dizajnera koji je preuzeo kreativnu ulogu 2022. godine. Reed nije stranac u svijetu parfema – njegova majka Lynette je stručnjakinja za mirise, a on je već stvorio vlastitu liniju mirisa za dom i pojavio se u Guccijevoj kampanji za uniseks parfem Mémoire d'une Odeur 2019.

Odjel za mirise Nine Ricci bio je prilično tih još od 2006. godine, kada su lansirali parfem Nina, koji je postao pravi hit. Iako su nakon toga izbacili više od 20 verzija tog mirisa, novi parfem Vénus je prvi potpuno novi miris nakon gotovo 20 godina.

Reed ovim mirisom želi oživjeti nasljeđe brenda i odati počast Robertu Ricciju, sinu Nine Ricci, koji je 1948. godine lansirao legendarni parfem L'Air du Temps, jedan od najprodavanijih mirisa svih vremena, uz klasike poput Chanela br. 5 i Guerlainovog Shalimara.

Vénus donosi bogate mirisne tonove vanilije, pačulija i magnolije

Za razliku od cvjetnih nota koje su obilježile L'Air du Temps, Vénus donosi bogate mirisne tonove vanilije, pačulija i magnolije. Reed opisao je ovaj parfem za WWD kao "vaniliju koja izaziva ovisnost", stvorenu da bude senzualna, upečatljiva i da slavi ženstvenost.

Lansiranjem Vénusa, Nina Ricci prati trendove drugih luksuznih modnih kuća koje sve više ulažu u parfeme. Nedavno su Balmain, Valentino i Rabanne predstavili nove luksuzne mirisne kolekcije. Pojavile su se i glasine da bi Nina Ricci mogla proširiti svoju ponudu i na kozmetiku, što ne bi bilo iznenađujuće s obzirom na to da je Reed već surađivao s MAC-om na liniji šminke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.