Ovo su najbolji Chanel parfemi prema Fragrance Reviewu. Koji je vama najdraži?

Foto: Chanel.com/Promo/notino.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

CHANEL je gotovo cijelo jedno stoljeće definirao i redefinirao što luksuzan parfem može i treba biti, a svoju popularnost su zadržali sve do danas. U svojoj ponudi imaju bezvremenske klasike i raskošne mirise, a za njihov Chanel No. 5 se procjenjuje da se bočica proda svakih 30 sekundi diljem svijeta.

Imaju i druge odlične parfeme, a mi smo izdvojili one koje je Fragrance Review odabrao kao najbolje Chanel parfeme u 2022. godini. Koji je vama najdraži, recite nam u anketi niže.

1. Chanel Coco

Cijena i gdje kupiti: pronašli smo ga na popustu po cijeni od 914.14 kn (121.33 €), 35 ml, Notino

Chanel Coco bio je prepoznatljiv Chanelov parfem 1980-ih, a lansiran je 1984. godine. Dizajnirao ga je svjetski poznati parfumer Jacques Polge.

Ovaj parfem se može pohvaliti mješavinama voćnih, cvjetnih i začinskih nota, sa zadivljujućim početkom mandarine nakon kojeg slijede korijander, klinčići i veliki cvjetni buket ruže, jasmina i ylang ylanga. Osnova pačulija i tonke daje retro glamur i bezvremenski šarm. Savršen za večernju i svečanu odjeću, Chanel Coco s pravom zaslužuje svoje mjesto u Chanelovoj kući slavnih.

2. Chanel Chance Eau Tendre

Cijena i gdje kupiti: 587.69 kn (78 €), 35 ml, Chanel.com

Moderni parfemi koji se ističu u voćno-cvjetnoj kategoriji danas su rijetki, što Chanel Chance Tendre čini svojevrsnom anomalijom na policama trgovina vrhunskim parfemima ove godine.

Izdan je 2019. godine kao dodatak kolekciji Chance te je brzo postao stalni favorit kod mlađih žena koje traže luksuzni parfem koji uspijeva biti ženstven i zabavan, ali također krajnje romantičan i otkačen. Voćne note ovog elegantnog parfema dolaze iz grejpa i dunje, potpomognute onima ruže i jasmina. Bazne note mošusa daju romantičnu privlačnost i osiguravaju da ovaj prekrasan miris ne ispadne previše sladak ili djevojački.

3. Chanel Allure

Cijena i gdje kupiti: 700.70 kn (93 €), 50 ml, Chanel.com

Može se opisati kao elegantan parfem idealan za svaki dan. Lansiran 1999. godine, Chanel Allure postiže savršenu ravnotežu između suptilnosti i odvažnosti. Allure kreće s citrusnim notama, limunom i mandarinom, koje su lagano ublažene breskvom. Ovi voćni naglasci dobivaju cvjetno-orijentalni štih s dodatkom jasmina, frezije i loze, koji su pojačani dodatkom vanilije i sandalovine. Ovaj parfem je apsolutno idealan za poslovne sastanke, svakodnevno nošenje i za uspostavljanje prepoznatljivog mirisa za ženu koja zna što želi od života.

4. Chanel No. 5

Cijena i gdje kupiti: 587.69 kn (78 €), 35 ml, Chanel.com

Nijedan popis najboljih Chanelovih parfema za žene ne bi bio potpun bez Chanela No. 5, vjerojatno najlegendarnijeg parfema svih vremena, koji je iznjedrio milijune imitacija nakon lansiranja 1921. godine. Miris počinje spojem bergamota i nerolija, koji ustupa mjesto cvjetnoj dekadenciji ylang ylanga, irisa, ruže, đurđice i jasmina.

Prepoznatljiva Chanelova baza od vanilije i sandalovine ovom mirisu daje dojam klasične elegancije i senzualnosti. Chanel No. 5 je u svom srcu parfem za zrelije dame koje žele istaknuti svoj besprijekoran ukus i osjećaj za stil.

5. Coco Mademoiselle by Chanel

Cijena i gdje kupiti: 602.76 kn (80 €), 35 ml, Chanel.com

Još jedan veliki hit francuskog brenda parfema, Coco Mademoiselle, lansiran je 2001. godine i brzo je ostavio značajan utjecaj na cijelu generaciju mlađih obožavateljica Chanela. Njegova mješavina kontrastnih nota citrusa i pačulija pokazala se i dobitnom kombinacijom i izrazitim odmakom od kućnog stila Chanela.

Senzualan, odvažan i savršen za noćne izlaske, intimne sastanke i posebne prilike, Coco Mademoiselle prekrasan je miris stvarne svestranosti i široke privlačnosti. Zahvaljujući neobičnoj kombinaciji snažnih nota i visokoj koncentraciji ulja, dugotrajan je parfem koji vas neće iznevjeriti.

6. Chance by Chanel

Cijena i gdje kupiti:  504.81 kn (67 €), 35 ml, Chanel.com

Prvi Chanelov parfem u okrugloj bočici izazvao je mnoštvo pozitivnih reakcija nakon lansiranja 2003. godine. Chance pruža zadivljujuću kombinaciju svježih, cvjetnih i začinskih nota u majstorskoj klasi parfumerije i ravnoteže te je svestran miris za žene svih dobi i za široku lepezu prigoda.

U Chanel Chanceu otkrit ćete primamljive gornje note limuna, egzotičnog ananasa i pikantnog ružičastog papra, nakon kojih slijedi srce od luksuznih cvjetnih akorda. Baza podiže senzualnost i toplinu, nudeći primamljivu mješavinu jantara, pačulija i bijelog mošusa. Rezultat je parfem koji je u isto vrijeme zavodljiv, ali ne i nadmoćan ili opojan te je idealan i za izlaske i za svakodnevno nošenje.

7. Chanel Gabrielle

Cijena i gdje kupiti: 587.69 kn (78 €), 35 ml, Chanel.com

Chanel Gabrielle kreirao je Olivier Polge i zamišljen je kao miris imaginarnog egzotičnog cvijeta, duboko ženstvenog i primamljivog, a temelji se na kombinaciji travnate tuberoze, cvijeta naranče, jasmina i ylang ylanga. Krajnji rezultat je nevjerojatno romantičan i više nego pomalo zavodljiv, s bazom sandalovine i mošusa koja pruža svu senzualnu toplinu koju žena može poželjeti.

Umjerena slatkoća i dugotrajnost učinila je ovaj parfem iznimno popularnim za žene koje ga žele svakodnevno nositi. On je u duši ljetni parfem, ali začinjena i drvenasta baza omogućuje da se nosi i u hladnijim mjesecima, a savršen je izbor za izlaske na ručak, koktel zabave i profesionalna okruženja.

8. Bleu de Chanel

Cijena i gdje kupiti:  821.26 kn (109 €), 50 ml, Chanel.com

Bleu de Chanel jedna je od najpopularnijih i najprodavanijih muških kolonjskih voda francuske kuće luksuznih parfema. Drven, aromatičan i prekrasno izbalansiran, pušten je u prodaju 2010. i brzo je postao nezaobilazan miris za sofisticiranu gospodu posvuda.

Parfem prikazuje zadivljujući niz egzotičnih, začinskih i neobičnih nota. Muškatni oraščić i đumbir susreću sandalovinu, vetiver, cedar, pačuli, jasmin što rezultira mirisom koji je prepun mističnosti i senzualne, primamljive i potpuno moderne esencije muškosti. Popularan je izbor i za svaki dan i za zabave.

9. Chanel Allure Homme Sport

Cijena i gdje kupiti: pronašli smo ga na popustu po cijeni od 570.60 kn (75.73 €), 3 x 20 ml, Notino

Uspjeh Allure Hommea doveo je do lansiranja Allure Homme Sporta samo nekoliko godina kasnije. Ovo je jedna od Chanelovih najpopularnijih muških kolonjskih voda lansiranih u 21. stoljeću.

Dinamičan, uzbudljiv, prekrasno svjež i oštar, kombinira note vetivera, bijelog mošusa, jantara i mahune tonke do zapanjujućeg učinka. Privlačnost Allure Homme Sporta leži u činjenici da je ovaj parfem istovremeno lagan, a opet dojmljiv, začinski i drvenast, ali nipošto napadan. Kao takav, iznimno je svestran, jednako dobro funkcionira uz poslovno odijelo kao i za izlazak.

10. Chanel Chance Eau Fraiche

Cijena i gdje kupiti: 504.81 kn (67 €), 35 ml, Chanel.com

Još jedan miris za koji je zaslužan Jacques Pole, cvjetni, ali i zavodljivo zemljast. Chanel Chance Eau Fraiche može se pohvaliti divnim gornjim notama jasmina i irisa nakon kojih slijedi senzualna baza mošusa i pačulija. 

Dizajniran je kao lakša verzija originalnog mirisa Chance, svidjet će se mlađoj publici. Dugotrajan je i odličan odabir za svaki dan.

Popis najboljih Chanel parfema prema Fragrance Reviewu možete vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.