Ovo su najiritantnije stvari koje ljudi rade u trgovini

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POSJEĆIVANJE trgovina mješovite robe postalo je svakodnevica za mnoge, a ponekad se čini kao da svi idu u kupnju istovremeno. Kako bi kupovina bila ugodna za sve, važno je paziti na vlastito ponašanje. Pogledajte popis najnepristojnijih navika u trgovini temeljen na rezultatima ankete Treadmill Reviews.

Guranje preko reda

Najlakši način na koji možete naljutiti gotovo bilo koga u trgovini je guranje preko reda, bilo da je to na blagajni ili na odjelu mesnice ili narezaka. Čak 99% anketiranih kupaca složilo se da je guranje preko reda neprihvatljivo ponašanje u trgovini.

Nevraćanje artikala na njihovo mjesto

Ako ste u trgovini primjerice uzeli bocu mlijeka, ali ste se predomislili i odlučili da ju nećete kupiti, važno je vratiti artikl na njegovo mjesto, u hladnjak. Ostavljanje lako kvarljivih proizvoda na nasumičnim mjestima u trgovini čak 97% anketiranih smatra nepristojnim.

Ulazak u osobni prostor drugih ljudi

94% anketiranih ne voli kada im drugi ulaze u osobni prostor. Bitno je zadržati dovoljan razmak od drugih kupaca, posebno u redovima, kako bi iskustvo kupovine bilo ugodnije za sve.

Dopuštanje lošeg ponašanja djece u trgovini

Iako je svaki roditelj ponekad suočen s nestašlucima svoje djece, čak 92% anketiranih kupaca ne želi biti prisiljeno gledati takvo ponašanje u trgovini. Loše ponašanje uključuje djecu koja trče po trgovini i dodiruju proizvode.

Blokiranje prolaza kolicima

Većina kupaca mrzi kada se moraju probijati kroz gužve u prolazima, a njih 90% frustrira kad naiđu na ostavljena kolica bez nadzora usred prolaza ili prolaz potpuno blokiran kolicima.

Iskorištavanje brze blagajne

Ako na brzoj blagajni stoji oznaka "10 artikala ili manje", nepristojno je stati u red s 11 ili više artikala. To smatra 89% kupaca. 

Isprobavanje hrane (osim ako je ponuđeno)

Možda će vas iznenaditi, ali 80% anketiranih kupaca ne odobrava uzimanje i jedenje hrane koja nije izložena kao uzorak za kušanje. To uključuje voće poput grožđa i jagoda. Ne zaboravite da ovakvo ponašanje frustrira i zaposlenike u trgovini.

Konzumiranje hrane prije plaćanja

Čak i ako namjeravate platiti ono što isprobavate u trgovini, i dalje se to smatra nepristojnim ponašanjem. Čak 78% ispitanih kupaca ima primjedbe na one koji konzumiraju artikle koje planiraju kupiti, ali ih još nisu platili.

Napuštanje blagajne zbog dodatnog artikla

68% anketiranih kupaca smatra nepristojnim napuštanje blagajne dok vas se poslužuje i odlazak po dodatni (zaboravljeni) artikl. Preporučljivo je završiti s kupovinom prije nego što stanete u red za plaćanje.

Odlazak u kupovinu par minuta prije zatvaranja

55% ispitanih smatra nepristojnim odlazak u kupovinu tik pred zatvaranje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.