Padaju "žrtve" Temua, tiktokeri se sprdaju

Screenshot: TikTok

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DRUŠTVENE mreže prepune su videa u kojima korisnici ismijavaju svoje roditelje, posebno majke i bake zbog kupovine predmeta iz internetske trgovine Temu. Pod hashtagom #temuvictim kriju se videi u kojima korisnici pokazuju svoje domove prepune jeftinih i nepotrebnih proizvoda koje im zatrpavaju prostor te upozoravaju druge kako bi i oni mogli postati tzv. "žrtve" Temua.

Temu aplikacija jedna od najpopularnijih na svijetu

Na TikToku su se mnogi kupci rado hvalili golemim brojem artikala koje su kupili po izuzetno niskim cijenama i na velikim popustima, a u prva tri tjedna ove godine aplikacija Temu preuzeta je više od 31 milijun puta širem svijeta.

No nije sve sjajno i bajno, zbog čega se sve više priča i o "žrtvama" Temua koje kupuju nepotrebne stvari, a ponekad budu i prevarene. Također, tvrtku se optužuje za neetičke prakse i loš tretman trgovaca i radnika.

@gr8emm she’s versatile with it 😂 put it on 2 ways #temu ♬ I Wouldnt Mind - ♱
@frank_hater2000 But lowkey me too, atleast we in it together. If she spends 100 i spend 100 #girlsgirl #temu #temuviral #fyp #trending #someonepleasetakemycardawaybeforeigointomassamountsofdebtandiliterallyloseeverythingbcofappsliketemulikewhoneedsallthisstuffapparentlymebutthatsbesidesthepoint ♬ I Wouldnt Mind - ♱

"Žrtve" agresivnih reklamnih kampanja

To što su "žrtve" Temua najčešće majke nije slučajnost. Temu ima snažan sustav oglašavanja u SAD-u, čemu su kućanice posebno izložene, a upravo su one ciljana skupina ovakvih trgovina. Temu ne štedi na agresivnim reklamnim kampanjama koje preplavljuju društvene mreže i portale, a platili su i tri reklame na Super Bowlu.

>> Evo tko su najvjerniji kupci Temua

@henneshay

the color doesnt even match 😩

♬ I Wouldnt Mind - ♱
@liana.pilar its cute tho, ngl 💯🤩 #fyp #temu #temuhaul #temumom #motherhood #relateablemomcontent #momsoftiktok ♬ Fire for You (Sped Up) - Cannons

U komentarima na ove videe mnogi rado ponavljaju Temuov slogan: "Kupujte kao milijarder."

U vlasništvu kineske tvrtke PDD Holdings, Temu je debitirao prije manje od dvije godine, a već je jedna od najpopularnijih online trgovina. Opasno se približava Amazonu, a već je prestigao Alibabu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.