Pepco Hrvatska se javio povodom bankrota Steinhoff Internationala

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE koji dan pisali smo da su dioničari Steinhoff Internationala prošlog tjedna na izvanrednoj glavnoj skupštini odlučili likvidirati tvrtku. Ova tvrtka drži 72% dionica lanca Pepco. Poslali smo upit Pepcu u Hrvatskoj hoće li ova likvidacija tvrtke imati utjecaja na poslovanje kod nas. Odgovor prenosimo u cijelosti:

"U nastavku prilažemo službenu izjavu glasnogovornika Pepco grupacije o objavi Steinhoff International Holdingsa od 26. srpnja 2023. u vezi s izlistanja s burze.

Radi izbjegavanja sumnje želimo vas obavijestiti da to neće utjecati na Grupu Pepco N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa.

Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom.

U srpnju 2023. Pepco Grupa je najavila daljnji strateški napredak, nastavak snažnog rasta prihoda i dobiti - potaknut strategijom širenja lanca trgovina - prihodi za 9 mjeseci porasli su za 19.3% pri stalnim tečajevima, dosegnuvši 4.2 milijarde eura.

Pepco Grupa, koja posluje u 20 zemalja u Europi, svoj uspjeh provodi, te će i dalje provoditi uz veliku podršku naših vjernih kupaca, te snažnim novčanim tokom i pozitivnom bilancom stanja. Grupa je u lipnju uspješno završila refinanciranje duga, realiziravši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, za što je izazvao veliki interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Nakon uspješnog izdavanja obveznica, Pepco je dobio pozitivne ocjene triju vodećih rejting agencija - Fitch, S&P i Moody's, koje su istaknule solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta - koji proizlazi iz programa razvoja lanca trgovina te razmjera i atraktivnosti ponude", odgovorili su nam iz Pepco Hrvatska na upit. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.