Popularan modni brend zatvara sve trgovine u matičnoj zemlji. Evo što se događa

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

POPULARAN modni brend Esprit planira zatvoriti svih svojih 56 trgovina u Njemačkoj do kraja godine. To znači da će bez posla ostati oko 1300 zaposlenika. Prava na brend bit će prodana britanskom financijskom investitoru Alteri koji već posjeduje modnu tvrtku CBR Fashion i njihove brendove Street One i Cecil.

Poslovanje izvan Europe neće biti pogođeno bankrotom

Detalji o cijeni kupoprodaje nisu poznati. Esprit proizvodi nastavit će se proizvoditi i prodavati u Njemačkoj, ali još nije poznato u kojem obliku, piše Fashion United.

Esprit Europe GmbH i šest drugih grupnih tvrtki modnog koncerna podnijelo je zahtjev za bankrot još u svibnju, a pravni postupci su započeli na lokalnom sudu u Düsseldorfu 1. kolovoza.

Espritov modni koncern već je 2020. godine zatražio zaštitne mjere za nekoliko njemačkih tvrtki u svrhu reorganizacije. Tada je zatvoreno oko 50 trgovina u Njemačkoj i oslobođeno oko 1100 radnih mjesta.

Esprit je inače aktivan u oko 40 zemalja širom svijeta, a kako je najvažnije tržište za grupu bilo ono njemačko, poslovanje izvan Europe zasad nije pogođeno bankrotom te nastavlja s radom kao i do sada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.