Pravnica iz Pule kreirala brend mirisnih svijeća inspiriranih bajkama

Foto: Privatni album

Iako je po struci pravnica, 31-godišnja Eleonora Petković iz Pule odlučila je uredski posao zamijeniti nečim potpuno drugačijim i kreativnijim - izradom mirisnih svijeća inspiriranih bajkama. Zbog svoje, kako kaže, ogromne ljubavi prema životinjama, dio zarade od prodaje donira azilu za zaštitu životinja.

Prabaka ju je naučila izraditi prvu svijeću

Na ovaj se pothvat, priča nam, odlučila sasvim slučajno, a kaže da je od malih nogu bila kreativna. Kako se izrađuje svijeća prvi put joj je pokazala njezina pokojna prabaka. Radilo se o klasičnoj parafinskoj svijeći. S vremenom je stvorila svoj brend baziran na izradi svijeća inspiriranih bajkama kojima je cilj vratiti dječju radost osobi koja dobije svijeću.

Foto: Privatni album

"Prije tri godine vidjela sam na Pinterestu da se puno cura iz inozemstva počinje baviti izradom svijeća i pomislila sam 'Pa to i ja znam!'. Međutim, sve one su već tad koristile sojin vosak ili eventualno od kokosa, čime sam bila skroz zaintrigirana, jer mi je to bilo sve novo. Morala sam nabaviti materijal, krenuti proučavati sve te nove prirodne sastojke, mirisna ulja, i krenuti u izradu. 

Počela sam ih izrađivati, dizajnirati naljepnice, osmislila sam brend i promovirala ga na Instagramu. Iako nije sve teklo glatko, jer tko radi taj i griješi, počela sam dobivati upite o prodaji svijeća. Što sam više upita dobivala, to sam više pažnje počela posvećivati cijeloj priči i što je još važnije, shvatila sam da moram pothitno savladati marketing, prodaju, dizajniranje, programe te fotografiju. 

Upiti su postali češći, a svijeće zanimljivije i kreativnije. Naravno, s učenjem još nisam gotova nit ću ikada biti, jer čovjek uči dok je živ i mislim da pogotovo u poduzetništvu i u kreativnosti novitetima zaista nema kraja te je svaki dan nova prilika za učenje i poboljšanje, kako sebe tako i proizvoda", priča nam Eleonora.  

Foto: Privatni album

Svijeće koje vraćaju u djetinjstvo 

Svijeće Luxiette fairy tale candles inspirirane su bajkama jer im je cilj vratiti dječju radost osobi koja dobije svijeću.

"Volim unijeti truda, ljubavi i pažnje u svaku svijeću i mislim da kupci na kraju to prepoznaju i cijene, a tad sam i ja najsretnija. Ne mogu ne biti sretna kada znam koliko neke cure vole Luxiette i koliko ih ta svijeća oraspoloži.

Možda najsimpatičnija situacija koju sam bila čula je kada je jedan dječak uzeo tester svjećicu od mame i rekao da njemu to tako fino miriši da će si on to uzeti u svoju sobu i kada bude ljut da će samo to pomirisati i odmah biti bolje volje", priča nam Eleonora.

Ponuda Luxiette svijeća je trenutno dostupna na Instagramu i Facebooku i u nekoliko dućana, poput Adriatic Memories u Splitu. Webshop je u izradi i uskoro će biti podignut.

Proizvodnja je ekološka, a svijeće veganske 

Sve Luxiette svijeće izrađene su od čistog sojinog voska koji se proizvodi u Švedskoj, a mirisna ulja su također proizvedena u EU te ne sadrže ftalate i parabene, veganska su i nisu testirana na životinjama.

"Osim što su svijeće rađene na način da budu ekološke, htjela sam da budu bajkovite i vesele pa se jako poigram sa dizajnom naljepnice, mirisnim voskovima koji se nalaze u svijeći i dekoracijama. Dolaze u dvije veličine staklenih teglica s poklopcem, a veću teglicu krasi i ukrasni privjesak koji je tematski vezan za kolekciju. Svaka kolekcija je sezonska i limitirano izdanje", kaže Eleonora.

Foto: Privatni album

"Teško je reći koliko vremena mi je potrebno za izradu jedne svijeće jer rijetko radim samo jednu, većinom ih radim po više komada odjednom. Izrada sveukupno uzme dosta vremena jer je svaki korak ručno rađen i jer ja ne ulijem vosak u staklenku, već ga moram prvo dovesti u određeno stanje kako bih ga, baš kao i kremu za kolače, stavila u špricu i na taj način onda punim teglice. 

Zatim slijedi ukrašavanje dekoracijama, mašnice i ostatak pakiranja. Ima jako puno detalja pa zbog toga treba svakako više vremena nego u klasičnoj izradi svijeća", priča nam Eleonora.

Uspomena na prvog psa i pomoć napuštenim životinjama

A ime je brendu odlučila nadjenuti prema svom prvom, sada pokojnom psu.

"Ime brenda je inspirirano imenom mog prvog psa, curice Luxy koju sam pronašla kada je bila štene. Jako sam veliki ljubitelj pasa, a zbog toga što je ime inspirirano s Luxy, od svake prodane svijeće doniram 0.20 eura Pulskom azilu za zaštitu životinja Snoopy. Na taj skroman način Luxy, iako je više nema, pomaže onim psićima koji su još uvijek u potrazi za domom", ispričala nam je Eleonora Petković.

Za one koje zanimaju cijene, velika teglica (220 grama neto) košta 20 eura, dok mala teglica (170 grama neto) košta 16 eura. Kod kupnje dvije ili više teglica, ostvaruje se popust od 10%.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.