Predstavljen Samsung A16. Evo koje specifikacije ima

Foto: samsung.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je službeno predstavio Galaxy A16 5G na svojoj nizozemskoj stranici. Ovaj povoljan pametni telefon prvi je Samsungov uređaj u svojoj kategoriji koji obećava čak šest generacija Android nadogradnji i šest godina sigurnosnih zakrpa. To znači da, ako kupite Galaxy A16 5G, možete očekivati podršku do listopada 2030. 

Cijena još uvijek nepoznata

Telefon također ima IP54 ocjenu, što znači osnovnu otpornost na prašinu i vodu, što je također prvi put za Samsungov jeftiniji model.

Prema ranijim informacijama, Galaxy A16 5G ima osmojezgreni procesor, a vjeruje se da je riječ o Exynos 1330 čipu. Baterija je kapaciteta 5.000 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za cijeli dan korištenja, uz podršku za 25 W brzo punjenje.

Prednja strana telefona sadrži 6.7-inčni AMOLED zaslon s Full HD+ rezolucijom i brzinom osvježavanja od 90 Hz. Ima 4 GB RAM-a i 128 GB proširive memorije (do 1.5 TB). Međutim nećete moći koristiti dvije SIM kartice ako planirate ubaciti microSD karticu.

Galaxy A16 5G ima trostruku kameru: 50 MP glavnu, 5 MP ultraširoku i 2 MP makro kameru. Prednja kamera za selfije ima 13 MP. 

Cijena Galaxyja A16 5G još nije objavljena, ali se očekuje da će biti slična kao kod Galaxyja A15 5G, koji košta 199 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.