Procurjeli renderi iPhonea 16 Pro otkrivaju navodni gumb za snimanje

Foto: Shutterstock (na fotki je iPhone 15 Pro)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROCURJELI CAD renderi nedavno su se pojavili na internetu, dajući ljudima uvid u to kako bi Appleov nadolazeći vodeći model, navodni iPhone 16 Pro, mogao izgledati.

Sličan iPhoneu 15 Pro

Prema stranici za tehnološke vijesti 91mobiles, novi pametni telefon bit će sličan iPhoneu 15 Pro, ali će imati nekoliko značajnih razlika. Prema izvorima navedenim na stranici, iPhone 16 Pro će vjerojatno biti nešto veći od trenutnog modela, dimenzija 149.6 x 71.4 x 8.4 mm, te će imati zaslon od 6.1 inča, iako neki stariji izvori tvrde da će mobilni uređaj imati zaslon od 6.3 inča. 

Najveća promjena otkrivena u datotekama je uvođenje gumba za snimanje koji će se nalaziti ispod gumba za uključivanje s desne strane. Već se nagađalo o ovom gumbu za snimanje, a za one koji nisu upoznati s njim, trebao bi olakšati korisnicima snimanje boljih fotografija, čineći proces ugodnijim. To znači da nećete morati dodirivati zaslon kako biste snimili fotografiju, piše Tech Radar.

Lagano dodirivanje gumba za snimanje omogućilo bi fokusiranje kamere, dok bi potpuno pritiskanje snimilo fotografiju, što je slično kao kod okidača na tradicionalnom fotoaparatu.

Na stražnjoj strani niz kamera zadržava isti dizajn s tri leće kao i na iPhoneu 15 Pro. 91mobiles dodaje da se "očekuje da će iPhone 16 Pro dobiti telefoto kameru s tetra prizmom 5X", iPhone 15 Pro Max ima istu vrstu leće.

Svakog rujna Apple organizira velik događaj na kojem predstavlja nove modele iPhonea. Očekuje se da će iPhone 16 Pro biti predstavljen za šest mjeseci, zajedno s iPhoneom SE četvrte generacije i Apple Watchom X.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.