Prodaje li Amazon korištene proizvode kao nove? Ovaj tiktoker tvrdi da je tako

Screenshot/Foto: TikTok/Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U VIDEU s preko 365.000 pregleda tiktoker Ryan Hamilton (@officialryanhamilton) tvrdi da "Amazon prodaje korištene proizvode kao nove". Također objašnjava metodu kojom se može otkriti je li proizvod kupljen na Amazonu već bio prodan i potom vraćen.

Ryan u videu kaže: "Ako vidite ovu naljepnicu na proizvodu koji ste kupili na Amazonu, to znači da je bio vraćen", pokazujući pritom barkod koji počinje slovima LPN. Dodaje: "Ako dobijete ovako označen proizvod, možete ga vratiti Amazonu i ostvariti puni povrat novca."

@officialryanhamilton Amazon is selling used products as new, look for this label! #amazon #amazonfinds #amazonprime #onlineshopping #fyp ♬ original sound - Ryan Hamilton

"Amazon bi trebao jasno istaknuti ovu informaciju", "Prisutnost LPN-a ne znači nužno da je proizvod korišten. Samo da je vraćen", "Vraćeni proizvod nije nužno i korišten. Mnoge trgovine vraćaju robu na police", "LPN se koristi i za nove i za rabljene artikle", "Kada mi se to dogodilo, vratio sam proizvod i rekao da ne želim plaćati punu cijenu za artikl koji je 'kao nov'", neki su od komentara ispod njegovog videa.

Što znači LPN?

LPN je skraćenica za "License Plate Number", što u prijevodu znači broj registarske tablice. Iako se ovaj izraz često povezuje s automobilima, u logistici i skladištenju predstavlja ključan alat za praćenje paketa i upravljanje zalihama. 

Prisutnost LPN koda na pakiranju ne znači nužno da je artikl bio korišten ili vraćen. LPN kodovi služe za detaljno praćenje artikala kroz distribucijski lanac, od prijema do dostave. Ključni su za točno vođenje evidencije i upravljanje zalihama, obuhvaćajući sve artikle u logističkom sustavu, a ne samo vraćene.

Iako je portal Daily Dot pokušao dobiti službenu potvrdu Amazona o specifičnom značenju ovih kodova na njihovim paketima i koriste li se isključivo na onima vraćenima, Amazon do sada nije odgovorio na upit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.