Proizvođač Nokia mobitela lansirao nove uređaje. Evo kad će biti dostupni

Foto: hmd.com (na fotkama nisu uređaji o kojima je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

HMD (Human Mobile Devices), tvrtka najpoznatija po Nokia mobitelima, priprema se za lansiranje svoja dva nova pametna telefona Skyline i Nighthawk, koji bi trebali biti nešto povoljniji. HMD Skyline bi, prema glasinama, trebao biti dostupan već u srpnju.

Mobiteli će navodno biti srednjeg cjenovnog ranga

Očekivana cijena HMD Skyline mobitela je 520 eura, a trebao bi biti dostupan u dvije varijante s obzirom na memoriju - s 8 GB i 256 GB prostora za pohranu. Telefon će imati podršku za dual SIM.

Skyline bi mogao imati OLED displej s FHD+ rezolucijom, osvježavanje od 120Hz i procesor Qualcomm Snapdragon 7 Gen 2. Baterija će navodno imati 4900 mAh. Vjerojatno će raditi na sustav Android 14 i imati senzor za otisak prsta.

Mobitel bi trebao biti opremljen s tri kamere, a glavna bi trebala imati 108 MP, širokokutnu leću od 8 MP i senzor za makro fotografiranje od 2 MP. Selfie kamera navodno će imati 32 MP.

HMD Nighthawk će biti nešto jeftiniji, a cijena bi mu trebala biti oko 300 eura. Imat će OLED ekran s FHD+ rezolucijom uz osvježavanje od 120 Hz. Pokretat će ga Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2. Imat će 8 GB RAM-a i 128 GB ili 256 GB prostora za pohranu, ovisno o modelu koji odaberete.

Glavna kamera Nighthawka trebala bi imati 108 MP, a prednja 32 MP,  kao i Skyline. Mobitel će navodno imati bateriju od 5000mAh, a pokretat će ga sustav Android 14 OS.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.