Ovaj sat bio je na Mjesecu, a sad se prodaje na aukciji

Foto: Profimedia

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DANA 5. veljače 1971. Lunarni modul Apolla 14 sletio je na Mjesec s astronautima Alanom Shepardom i Edgarom Mitchellom. Dok su astronauti Apolla službeno nosili Omega Speedmaster, Mitchell je sa sobom ponio i svoj osobni Rolex GMT-Master ref. 1675, koji je vjerojatno postao prvi Rolex na Mjesecu. 

Sat je dobro očuvan unatoč znakovima starenja

Mitchell, koji je bio pilot Lunarnog modula i šesti čovjek koji je kročio na Mjesec, prethodno je bio član tima za Apollo 13 i pomogao pri navigaciji natrag na Zemlju. Sada je njegov GMT-Master na aukciji s nekoliko drugih satova iz njegove kolekcije. 

Aukcijska kuća RR Auction procijenila je vrijednost sata na više od 400.000 dolara. Aukcija je u tijeku, a završava 25. listopada. Sat dolazi s pismom autentičnosti i posvetom Mitchellovoj kćeri ugraviranom na poleđini samog sata.

Ovaj sat ima narukvicu modela 9315 s Fliplock kopčom, koja se češće povezuje s Rolexovim ronilačkim satovima. Kako je sat ipak dosta star, promijenio je boju, tako da je njegov prsten dobio nešto dublju boju, a crvena je blago izblijedjela. Na luminiscentnim dijelovima vidljiva je topla patina.

Kućište je u izvrsnom stanju s vrlo malo ogrebotina, kao i narukvica.

Više o satu i aukciji možete doznati na službenim stranicama RR Auction.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.