Očekujete Appleov pametni prsten? Imamo loše vijesti

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U ovoj godini dobili smo Galaxy Ring i Oura Ring 4, na koji se dugo čekalo. Izvori iz Applea otkrivaju da tehnološki div ne planira lansirati svoj pametni prsten u bliskoj budućnosti.

Glavni insajder Applea Mark Gurman rekao je da tvrtka trenutno ne radi na razvoju takvog uređaja. U svom Power On newsletteru napisao je da Apple ne planira uvođenje prstena jer bi to moglo negativno utjecati na prodaju Apple Watcha.

Apple za sada ostaje uz svoje pametne satove

Gurman navodi da bi ulazak Apple Ringa na tržište mogao "kanibalizirati" prodaju Apple Watcha, koji i dalje ima potencijal za rast i predstavlja konkurenciju za druge uređaje za praćenje fitnessa.

Dok Samsungov Galaxy Ring i Oura Ring 4 nude slične značajke kao Apple Watch, poput praćenja vježbi, otkucaja srca i sna, pametni sat nudi šire mogućnosti, poput dodirnog zaslona, reprodukcije glazbe te slanja poziva i poruka.

Pametni prstenovi bi mogli postati popularniji u budućnosti, ali Apple za sada ostaje uz svoje pametne satove.

Gurman je pouzdan izvor informacija o planovima Applea, ali neki analitičari i dalje vjeruju da će Appleov prsten ugledati svjetlo dana. Nedavno je renomirana analitička tvrtka CCS Insight izjavila za CNBC da bi Apple mogao lansirati "povezani prsten" do 2026. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.