Samsung radi na trostruko preklopnom telefonu?

Foto :Shutterstock (na fotografiji nije uređaj o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NAKON što je Huawei lansirao svoj trostruko preklopni telefon, takozvani tri-fold, pojavile su se glasine da i Samsung radi na sličnom uređaju.

Samsung bi mogao lansirati pametni telefon s trostrukim preklapanjem sljedeće godine, tvrde izvori iz industrije, prenosi GSMArena. Tvrtka navodno ima spremnu tehnologiju za taj pothvat, a opskrbni lanac je pripremljen. No konačnu odluku mora donijeti odjel zadužen za preklopne telefone Mobile eXperience.

Samsung planira lansirati i povoljniju verziju Galaxy Flipa?

Prema istom izvješću, narudžbe za preklopne OLED zaslone su smanjene za više od 10% jer prodaja modela Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6 nije ispunila očekivanja.

Isporuke preklopnih zaslona Samsung Displaya dosegnut će 12 milijuna u ovoj godini, što je pad od 40% u odnosu na prošlu godinu. To uključuje zaslone za Galaxy proizvode, kao i za druge tvrtke koje se oslanjaju na Samsung, poput Xiaomija, viva i Oppa.

Prodaja modela Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6 pala je na oko 8 milijuna uređaja, što je manje od očekivanih 10 milijuna. Prodaja svih uređaja opada iz godine u godinu. Kako bi odgovorio na ovaj trend, moguće je da Samsung planira lansirati povoljniju verziju modela Galaxy Flip da bi ga učinio dostupnijim širem krugu korisnika.

Zašto Samsung ulazi u tu kategoriju?

Međutim, postavlja se pitanje zašto Samsung navodno ide prema trostrukom preklopu ako prodaja klasičnih preklopnih telefona opada. Moguće je da želi unijeti nešto inovativno i drugačije na tržište, što bi moglo potaknuti interes korisnika koji traže nove funkcionalnosti i iskustva.

Prodaja Huaweijevog trostruko preklopnog telefona Mate XT premašila je očekivanja, što bi moglo biti dodatan motiv da i Samsung uđe u tu kategoriju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.