Samsungov novi pametni sat mnogi nazivaju najboljim do sada

Foto: samsung.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSUNG je 10. srpnja na događanju Unpacked u Parizu predstavio Galaxy Ring, nove pametne telefone Galaxy Z Fold6 i Z Flip6, pametne satove Galaxy Watch 7 i Galaxy Watch Ultra te bežične slušalice Galaxy Buds3 i Buds3 Pro. Iako je glavna atrakcija događaja bio Galaxy Ring, prvi pametni prsten brenda, veliku pažnju privukao je i novi sat - Galaxy Watch Ultra.

Galaxy Watch Ultra nasljeđuje Galaxy Watch 5 Pro kao vodeći pametni sat u Samsungovoj ponudi. Primarno je namijenjen sportašima, a svojim zaobljenim i četvrtastim oblikom podsjeća na Apple Watch Ultra. Ovo nije prvi put da Samsung koristi četvrtasti dizajn za svoje satove.

Novi BioActive senzor i Galaxy AI

Samsung ističe da je ovo njegov najizdržljiviji sat dosad: otporan je na toplinu do 55 Celzijevih stupnjeva i na hladnoću do -20 stupnjeva te izdržava visinu do 9000 metara. Osim toga, sat je vodootporan do 10 ATM, ima IP68 ocjenu, kućište od titana i staklo od safirnog kristala. Marka također ističe da mu baterija traje do 100 sati u štedljivom načinu rada.

Sat je opremljen novim BioActive senzorom i, naravno, tu je Galaxy AI koji pruža razne zdravstvene uvide. U slučaju nevolje, sat ima gumb za brzo aktiviranje snažne sirene. "Prodorni zvuk od 86 decibela može se čuti do 180 metara udaljenosti, probijajući se kroz šumu drveća. Kada vam GPS nije dovoljan, sat ima i SOS", kaže Samsung. 

Cijena je 699 eura u pretprodaji

Sat također ima novu narančastu Quick Button tipku koja pokreće prečace do aplikacije za treninge, svjetiljke i nekoliko drugih opcija. Kao i većina drugih pametnih satova, ovaj prati korisnikove treninge i napredak, zdravlje te kvalitetu sna.

Uz sat se mogu odabrati različiti remeni, prilagođeni različitim terenima, dostupni u bojama: narančasta, tamno siva, zelena i bijela. Kućište sata je promjera 47 mm, sadrži 1.5-inčni AMOLED ekran rezolucije 480 x 480, ima maksimalnu svjetlinu od 3000 niti i teži 60.5 grama. Cijena mu je 699 eura u pretprodaji.

Prve recenzije su prilično pozitivne

Prve recenzije sata Samsung Galaxy Watch Ultra su uglavnom pozitivne. Prema poznatom portalu TechRadar, ovo je "vjerojatno najbolji Samsungov sat dosad". U recenziji ističu prednosti poput kućišta od titana, nove Quick Button tipke i brojnih drugih funkcionalnosti. Međutim, napominju da bi baterija mogla biti izdržljivija te da je zaslon velik kao i kod 44 mm Galaxy Watcha. 

"Samsung Galaxy Watch Ultra je prava zvijer među pametnim satovima, s izvrsnom kvalitetom izrade, obiljem funkcija za aktivnosti na otvorenom i privlačan je kako za povremene avanturiste tako i za ozbiljne Samsungove fanove", istaknuli su u recenziji

Phone Arena je također recenzirala novi Samsungov sat i usporedila ga sa satom Apple Watch Ultra 2. Istaknuli su da Galaxy Watch Ultra nudi vrhunske karakteristike i izuzetan dizajn, pozicionirajući ga kao jedan od najboljih pametnih satova za korisnike Androida. 

Mike O'Brien, popularni youtuber specijaliziran za tehnologiju i recenzije gadgeta, u svojoj je recenziji istaknuo: "Ovo je najbolji Galaxy sat koji sam isprobao." No dodao je i da dolazi s visokom cijenom. 

Mashable piše da je riječ o uzbudljivom satu koji bi mogao "srušiti Apple Watch Ultra s njegova trona". Ističu da Samsungov sat, za razliku od trenutnog Apple Watcha Ultra, ima senzor za kisik u krvi i monitor za apneju u snu. Također su pohvalili dizajn sata, no kao negativnu stranu naveli su da se remen teško uklanja, odnosno mijenja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.