Sat na zapešću Armanda Duplantisa privlačio pažnju, otkriveno o kojem se modelu radi

Foto: Epa/omegawatches.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NA ovogodišnjim Olimpijskim igrama 24-godišnji švedski atletičar Armand Duplantis ne samo da je obranio svoj olimpijski naslov već je i postavio novi svjetski rekord u skoku s motkom rezultatom od 6.25 metara, čime je nadmašio svoj prethodni rekord. Ovo mu je deveti put u karijeri da je srušio svjetski rekord u skoku s motkom. 

Dok su mnogi pratili Duplantisovu fizičku spremu tijekom njegova skoka, ljubiteljima satova za oko je zapeo sat koji je nosio. Na njegovom zapešću našao se Omegin novi model Seamaster Aqua Terra 150m. Brend je ovaj sat napravio kao posvetu ovom mladom sportašu. 

Plavo-žuta kombinacija

Ovaj sat ima kućište promjera 41 mm izrađeno od posebne vrste titana, što ga čini laganim i izdržljivim. Prsten oko sata napravljen je od silicij-nitrida, materijala poznatog po svojoj čvrstoći. Brojčanik sata je plave boje, također izrađen od titana, i ima kazaljke i oznake koje svijetle u mraku.

Sat je ukrašen žutim detaljima, uključujući natpis Seamaster, središnju sekundnu kazaljku, logotip Omega na kruni te elemente na remenu i šavovima. Ova kombinacija boja inspirirana je švedskom zastavom i opremom koju je Duplantis nosio tijekom natjecanja.

Mehanizam sata može se vidjeti kroz prozirni stražnji dio kućišta. Sat se ručno navija i može raditi 72 sata bez dodatnog navijanja. Dolazi u posebnoj kutiji s patentnim zatvaračem, na kojoj je ispisano ime Armanda Duplantisa.

Seamaster Aqua Terra Ultra Light prodaje se po cijeni od 56.000 eura, a možete ga vidjeti ovdje

Postao je i hit na društvenim mrežama

Podsjetimo, Armand Duplantis je postao hit na društvenim mrežama zbog pojavljivanja na televiziji dan nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje. Naime, djelovao je mamurno. Sportski novinar Siavoush Fallahi na Twitteru je podijelio isječak Armandovog gostovanja. Možete ga pogledati ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.