Saznali smo sve o domaćem brendu koji proizvodi ove predivne sapune

Foto: Sapoon

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SKROLAJUĆI Instagramom naišli smo na tako lijepe sapune da su nas natjerali da zastanemo i pročešljamo cijeli profil ovog domaćeg brenda prikladnog imena - Sapoon. Odlučili smo im se javiti da bismo saznali malo više o proizvodima koje imaju u ponudi, ali i kako su uopće došli na ideju izrade ovakvih sapuna. 

Iza brenda stoji Marta Perinić, magistra bioprocesnog inženjerstva i mama poduzetnica.

"Pokrenula sam brend Sapoon radeći kao voditelj kontrole kvalitete u craft pivovari, iako je ideja i želja za izradom prirodne kozmetike nastala još tijekom studentskih dana. Sapoon je nedavno proslavio svoj drugi rođendan, ali sapune sam počela raditi 3 godine prije otvaranja obrta, a svoj prvi sapun sam napravila prije 10 godina", ispričala nam je o počecima. 

Saznali smo da osim sapuna Sapoon u ponudi ima i soli za kupku, bath trufflese i voskove za topljenje u aroma lampama. 

Sapuni u sebi imaju dodatke poput mljevene kave, maka, ali i craft piva

Zanimalo nas je kako izgleda izrada jednog ovakvog sapuna i što sve podrazumijeva te kakve sastojke koristi. 

"Sapune radim hladnim postupkom proizvodnje, što znači da se ulja i maslaci miješaju sa otopinom natrijevog hidroksida bez zagrijavanja odnosno vanjskog izvora topline, a smjesa se spontano zagrijava prilikom reakcije saponifikacije.

Nakon što sam dobila emulziju, u nju dodajem pigmente, gline, parfemska ili eterična ulja i druge dodatke, izlijevam smjesu u kalup i nakon 18-24 h vadim iz kalupa sapun koji se u tom roku stvrdnuo, režem i stavljam na odležavanje", ispričala nam je Marta. 

Napomenula nam je da su svi sapuni napravljeni isključivo od kvalitetnih biljnih ulja i luksuznih maslaca i "s parfemskim uljima koja su posebno dizajnirana za izradu sapuna hladnim postupkom te različitim dodacima kao što su mljevena kava, mak, kokosovo mlijeko, craft pivo, glina i mnogi drugi". 

Zanimalo nas je od kuda crpi inspiraciju za proizvode i njihov izgled pa nam je Marta otkrila da je uvijek bila kreativna duša te da joj je inspiracija nepresušna. 

"Nekad mi je teško odgonetnuti što me točno inspiriralo na izradu određene vrste sapuna, ali u većini slučajeva je to nešto što je aktualno u mom životu u određenom razdoblju, biljke i cvijeće koje obožavam, osjećaj koji pokušavam dočarati koristeći određeni miris, beauty trendovi ili zahtjevi kupaca... Puno je faktora koji utječu na to", rekla nam je. 

Kroz cijelu godinu dostupan je određeni dio asortimana, a u ljetnom i zimskom periodu imaju limitirane kolekcije. Proizvode izrađuju i po narudžbi, a Marta kaže da se najčešće radi o zahvalnicama za određene prigode, korporativne poklone ili poklone za goste u raznim apartmanima/kućama za smještaj. 

Popularni su Citrus Calendula, Pretty in Pink, Lullaby, Unicorn

Pitali smo ju koji joj je njoj najdraži proizvod brenda, iako znamo da je teško odgovoriti na takvo pitanje. 

"Svi sapuni su plod dugogodišnjeg istraživanja, čitanja i učenja, promjena formulacija kako bih ih dovela do savršenstva i do razine na kojoj sam stvarno zadovoljna gotovim proizvodom i ne bih ga više mijenjala. Svi ostali proizvodi su me također znali držati budnima preko noći kad sam brainstormala kako pretočiti viziju u gotov proizvod.

Tako da ne mogu posebno izdvojiti nijedan od njih, u svaki je uloženo puno ljubavi, znanja i predanosti. Unatoč tome, i ja mijenjam sapune u svojoj rutini njege ovisno o trenutnim afinitetima kože i godišnjim dobima pa tako trenutno koristim Lullaby (koji me svaki put iznenadi koliko je nježan i ostavlja kožu mekom) i Oatmeal Milk & Honey. 

Još jedna vrsta proizvoda na koju sam posebno ponosna su Botanical wax meltovi - aromatizirani sojin vosak za topljenje u aroma lampi sparen sa sušenim laticama cvijeća. S njima nisam izmislila toplu vodu, ali sam morala postići izgled perlica voska kakav sam si zacrtala", odgovorila nam je. 

Saznali smo da su najprodavaniji proizvod tijekom zimskih mjeseci limitirani sapuni iz zimske kolekcije, a u ljetnim mjesecima oni iz ljetne. "Osim njih, kupci vole i Citrus Calendulu, Pretty in Pink, Lullaby s čak 8 vrsta ulja i maslaca, Caramell Coffee s dodatkom mljevene kave i Unicorn koji je idealan poklon za mlađu populaciju", kaže Marta. 

Cijena sapuna je 6.50 eura (48.97 kn), svi Sapoon proizvodi se mogu kupiti putem webshopa, a tijekom ljetnih mjeseci i u raznim suvenirnicama diljem naše prekrasne obale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.