Siva više nije u trendu: Ove boje sofa bit će hit u 2025.

Foto: hkliving.com/zuiver.com/gnijezdo.hr/emmezeta.hr/xxxlesnina.hr/prima-namjestaj.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLIJEDITI trendove ili igrati na sigurno? Ovo je često pitanje kod uređenja interijera, posebno kad se radi o većim komadima namještaja poput kauča koji značajno utječu na cjelokupni izgled prostora. Srećom, popularnost boja kauča ne mijenja se tako brzo kod drugih komada namještaja. Bezvremenske nijanse, uglavnom neutralne, nude svježinu, ali i pouzdanost.

Za sljedeću godinu dizajneri predviđaju odmak od sivih tonova prema toplijim nijansama. Neutralne palete boja postaju sve popularnije, dok se ističu i boje dragulja te zemljani tonovi, kao i povratak 70-ih s avokado zelenom i bakrenim nijansama, piše Livingetc.

Smeđa

Zemljani tonovi poput smeđe boje uvijek su popularni u uređenju interijera, no očekuje se da će ova umirujuća nijansa - posebno čokoladno smeđa - biti u središtu pozornosti iduće godine. Odlično se uklapa u minimalističke stilove i lako ju je kombinirati s mnogim drugim bojama.

Smeđa je dobar izbor ako želite kauč u nijansi koja neće brzo zastarjeti. "Po mom mišljenju, bezvremenska boja tkanine za sofe je bilo koja u prirodnoj smeđoj paleti", kaže Shelby Van Daley, osnivačica i glavna dizajnerica u tvrtki Daley Homes iz Austina. "Topli podtonovi lako se kombiniraju u bilo kojoj sobi s bilo kojom shemom boja te dodaju dubinu i toplinu dnevnom boravku."

Sofa HK Living, Gnijezdo, 3635 eura

Bordo

Očekuje se da će sofe u dubljim, bogatijim tonovima dragulja biti u središtu pozornosti u narednim mjesecima. "Nešto u vezi s ovim bojama pruža osjećaj ugode i prizemljenosti", kaže Malak Bellajdel, dizajner unutarnjih prostora s Interior Moderne, internetske platforme za umjetnost i vintage namještaj. "Istovremeno odišu luksuzom i sofisticiranošću."

"Kada koristite crvenu, važno je odabrati pravu nijansu", dodaju Jen & Mar, osnivači Interior Foxa. Preporučuju prigušene crvene tonove poput terakote, tamnocrvene ili čak purpurne.  

Trosjed, Emmezeta, 1279.99 eura

Svjetlozelena

Zelena je popularna zbog umirujućeg učinka te povezivanja unutarnjeg i vanjskog prostora. Bilo da se nalazi na detaljima poput vaze s biljem ili na namještaju, ova boja uvijek je popularna u nijansama od maslinaste do menta zelene. Sljedeće godine posebno će biti istaknute svjetlozelene sofe.

"Trendovi se uvijek vraćaju, a to posebno vrijedi za boje u interijerima. Uskoro ćemo vidjeti sve više domova sa sofama u svjetlozelenoj nijansi", tvrdi Rudy Saunders, direktor dizajna tvrtke Dorothy Draper & Co. iz New Yorka. 

Trosjed na razvlačenje, Prima Namještaj, cijena na sniženju je 349 eura

Boja hrđe

Boja hrđe, topla zemljana nijansa koja podsjeća na oksidirani metal, prema dizajnerima interijera unosi toplinu i dubinu u prostor. Regan Baker, glavna dizajnerica u tvrtki Regan Baker Design, predviđa da će upravo ta nijansa dominirati druge godine.

"Ljepota ove nijanse za mene leži u samoj ideji hrđe i načinu na koji povezuje prirodno i umjetno kroz koroziju metala", dodaje Samuel Pye, suosnivač dizajnerske tvrtke Echlin. "To je sjajna metafora za naš stil života, u kojem udobnost doma povezujemo s prirodom zbog njenih blagotvornih učinaka na zdravlje."

Sofa BePureHome, Gnijezdo, 1470 eura

Tamnoplava

Plava boja je već dugo mnogima omiljena za interijere, posebno za dnevne boravke i sofe, a to je izravno povezano s njenim karakteristikama. Tamnoplava boja ima umirujući učinak koji je čini idealnom za opuštajući dnevni boravak.

"Kada dizajniramo interijere, razmišljamo o atmosferi koju boja stvara", kaže Zhuoer Wang iz kineske arhitektonske firme Office Zhu. "Plave nijanse pružaju osjećaj smirenosti, osobito kad su u kombinaciji s bijelim ili prigušenim tonovima. Predviđamo da će intenzivna tamnoplava biti jedan od glavnih trendova u narednim godinama, dok će manje zasićene sive nijanse postati manje popularne."

Sofa na razvlačenje, Lesnina, 999 eura

Krem

Krem boja postala je popularna opcija za sofe prije nekoliko godina, kada je porastao interes za bouclé tkanine, i čini se da je taj trend zadržao popularnost. Krem dnevni boravci i sofe djeluju "življe" u usporedbi s bijelim, ali i dalje pružaju neutralnu osnovu koja se lako može prilagoditi različitim stilovima.

"Krem sofe mogu se 'oživiti' jastucima i ukrasima koji im daju dinamiku i toplinu", kaže dizajner interijera Phillip Thomas, koji predviđa da će jednobojne sofe u krem tonovima ostati popularne i sljedeće godine.

Sofa Zuiver, Gnijezdo, 2608 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.