Skullcandy lansirao održive slušalice. Koštaju 35 eura

Foto: skullcandy.eu

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SKULLCANDY je lansirao svoje najnovije EcoBuds True Wireless slušalice. Ovo je najodrživiji proizvod brenda do sada, a od početka je dizajniran da bude što je moguće ekološki prihvatljiviji. EcoBuds su izrađene od 65% certificirane reciklirane plastike, sadrže 57% manje teških metala i imaju 50% manji ugljični otisak od sličnih proizvoda na tržištu po znatno nižoj cijeni, čime se održivost čini dostupnom svima.

Onoliko baterije koliko je zaista potrebno

Nakon brojnih analiza Skullcandy je ustanovio da su litijske baterije među najvećim emiterima ugljika. Kućište za slušalice stoga je dizajnirano bez baterije, čime je ugljični otisak 50% manji u odnosu na slične proizvode. Slušalice nude osam sati rada baterije, a kućište ima ugrađeni USB-C kabel koji omogućava standardno i punjenje s mobitela dok ste u pokretu.

"Na izrazito konkurentnom tržištu bežične audioopreme, brige potrošača o vijeku trajanja baterije potaknule su bitku među proizvođačima da povećaju kapacitet baterije", rekao je Justin Regan, potpredsjednik marketinga u Skullcandyju, piše Snow Industry News. Skullcandy je odlučio promisliti o tome koliko je baterije zaista potrebno.

"Naša istraživanja pokazuju da je to dovelo do proizvodnje većih baterija nego što je potrebno, premašujući stvarne potrebe potrošača. Nažalost, ovaj trend prekomjerne proizvodnje baterija štetan je za okoliš", pojasnio je Regan.

Dizajnom odali počast krajolicima koje čuvaju

Osim izostavljanja baterije, kućište ovih slušalica čuva okoliš i svojim otvorenim dizajnom za proizvodnju kojega je bilo potrebno manje plastike. Slušalice na mjestu drže magneti koji se nalaze unutar kućišta. Sam dizajn slušalica je mramorni, u plavoj i bijeloj boji, čime se odaje počast krajolicima koje Skullcandy želi zaštititi.

Što se tiče tehničkih karakteristika, za 10 minuta punjenja baterije dobivate dva sata rada. Punjenje s vašeg mobitela moguće je uz pomoć USB-C kabela. Svaka slušalica ima svoj mikrofon, a dostupni su načini izolacije buke i pojačani bas.

Slušalice su otporne na znoj i vodu, automatski se uključuju i povezuju te je dodirima moguće kontrolirati poziv, pjesme i glasnoću. Moguće ih je koristiti pojedinačno. Dostupne su po cijeni od 34.99 eura, a više o njima možete pronaći ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.