Sljedeći iPhone SE mogao bi promijeniti sve

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

APPLE već dugo nije ažurirao iPhone SE, ali očekuje se da bi nova verzija mogla stići sljedeće godine s velikim poboljšanjima, uključujući OLED ekran. Ako su glasine točne, to bi značilo da će Apple prestati surađivati s japanskim dobavljačima LCD ekrana kao što su Japan Display (JDI) i Sharp, koji su specijalizirani za LCD tehnologiju.

Prema izvještaju Nikkei Asia, nova verzija iPhone SE trebala bi imati OLED ekran, što je velika promjena u odnosu na trenutni LCD ekran. Apple je već prešao s LCD-a na OLED za ostatak svojih iPhone modela i sada planira uvođenje OLED tehnologije i za iPhone SE.

Apple je dosad koristio LCD ekrane od Japan Display (JDI) i Sharp za iPhone SE, ali izvješće tvrdi da prelazi na OLED ekrane koje će proizvoditi Samsung, LG i BOE. To znači da će prestati koristiti LCD ekrane i surađivati s japanskim firmama.

OLED ekrani nude bolje boje i kontrast jer svaki piksel emitira vlastitu svjetlost, dok LCD ekrani koriste pozadinsko osvjetljenje. Apple je počeo koristiti OLED ekrane s iPhoneom X 2017. godine, a od 2020. svi iPhone modeli imaju OLED ekrane. Čak i iPad Pro modeli će ove godine prijeći na OLED s M4 verzijom.

Više o novom iPhoneu SE

Novi iPhone SE izgledat će slično iPhoneu 14, s 6.1-inčnim ekranom, usjekom i Face ID-jem. Imat će A18 čip, kao i iPhone 16, koji će omogućiti najnovije Appleove značajke. Međutim, iPhone SE 4 ne očekuje se prije prve polovine 2025. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.