Smeđa boja osvaja interijere: Zašto je bolji izbor od crne?

Foto: Shutterstock/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SMEĐA boja, često podcijenjena, postaje hit u dizajnu interijera ove godine. Ova ugodna nijansa stvara toplinu i udobnost, za razliku od klasičnih crno-bijelih kombinacija koje su dugo bile prisutne u našim prostorima. Smeđa nudi prirodniju alternativu koja unosi dubinu i mekoću u interijere, evocirajući nostalgiju za 1970-ima, ali se jednako dobro uklapa u moderne i tradicionalne stilove.

Dizajnerica interijera Taylor Simon na TikToku je otkrila svoje omiljene smeđe tonove i kako ih uvrstiti u prostor. "Odnedavno sam opsjednuta smeđim interijerima, posebno bogatim tonovima tamne čokolade", objašnjava. 

@intayriors Chocolate obsessed. Images via Pinterest #greenscreen ♬ original sound - Taylor Simon

Smeđa je također vrlo svestrana. Postoji niz smeđih tonova s ​​kojima možete raditi, od čokoladnih nijansi do bogatih tonova karamele, dubokih smeđih s crvenim ili bogatim ljubičastim podtonovima.

Ikea, Vitrina, 499 eura

Za one koji žele radikalnije promjene Taylor preporučuje: "Ako želite ići do kraja, obojite sobu u čokoladno smeđu boju." Preporučuje i miješanje smeđih tonova s hladnijim bojama, rekavši: "Apsolutno volim kako čokoladno smeđa izgleda s kromom."

Ikea, Noćni ormarić, tamno smeđa, 139 eura

Smeđa boja donosi toplinu koju crna ne može pružiti, stvarajući savršenu pozadinu za prirodne teksture i organske oblike. Taylor na kraju ističe da se smeđa boja lako može uklopiti u razne komade namještaja i dekoracije. Možete je dodati kroz sofe, krevete, ormariće ili čak pločice u kupaonici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.