Stiže nova konzola za igranje Nintendo 64 igara u 4K rezoluciji

Foto: analogue.co

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AMERIČKA tvrtka Analogue predstavila je novu igraću konzolu - Analogue 3D - koja omogućuje igranje Nintendo 64 igara u 4K rezoluciji.

Konzola koristi napredni FPGA čip, koji vjerno oponaša rad originalnog N64 hardvera. Prema tvrdnjama proizvođača, sve igre rade glatko, bez problema koji su česti kod emulatora (softverskih programa koji pokušavaju "imitirati" stare konzole, ali često imaju greške).

Analogue tvrdi da njihov čip vjerno replicira svaku komponentu originalne konzole, što osigurava 100%-tnu kompatibilnost s N64 igrama, prenosi CNET.

Nintendo 64 igre izgledale su najbolje na starim televizorima

Tvrtka također naglašava da su mnoge igre s Nintendo 64 konzole izgledale najbolje na starim CRT televizorima jer su ti televizori koristili analogni signal i prikazivali slike liniju po liniju, zbog čega su pikseli izgledali "mekše". Odnosno, četvrtasti pikseli iz N64 igara bili su manje primjetni.

S druge strane, moderni ekrani prikazuju sliku s puno većom oštrinom, pa igre s nižom rezolucijom, poput onih s N64, često izgledaju neprirodno, s jasno vidljivim velikim pikselima.

Tvrtka je stvorila posebne filtere koji oponašaju izgled CRT televizora

Kako bi riješio ovaj problem, Analogue je stvorio posebne filtere koji oponašaju izgled starih CRT televizora. Tvrtka tvrdi da su "originalni načini prikaza pažljivo reproducirani" te da ti filteri omogućuju "gotovo neprimjetne rekreacije CRT zaslona, zadržavajući toplinu, dubinu i teksturu u svakom kadru", uz simulaciju "mekanog sjaja kakav su imali stari ekrani".

Prednarudžbe kreću 21. listopada, a konzola košta 250 dolara

Konzola podržava Bluetooth, Wi-Fi i ima četiri priključka za kontrolere, omogućujući jednostavno igranje za više igrača. Osim što radi s originalnim N64 kontrolerima, kompatibilna je i s modernim kontrolerima poput 8BitDo 64.

Prednarudžbe za Analogue 3D počinju 21. listopada. Konzola dolazi u dvije boje i cijena iznosi 250 dolara. Očekuje se da će biti dostupna u prvom kvartalu 2025. godine. Možete je pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.