Sve više slavnih osoba u svojim modnim izdanjima odbacuje hlače

Foto: Profimedia/temu.com/zara.com/lisca.hr/womensecret.com/farfetch.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SLAVNE osobe često predvode trendove i imaju snažan utjecaj na mnoge. Neki od tih trendova dostignu kultne razmjere, poput frizure koju je Jennifer Aniston nosila u seriji Prijatelji. Vjerojatno ne postoji osoba koja nije isfurala Rachel frizuru u 1990-ima i ranim 2000-ima.

Sada dolazi trend koji i nije toliko nov, a postavlja se pitanje hoće li osvojiti i ljude izvan svijeta slavnih ili će ostati rezerviran samo za pojavljivanja na crvenim tepisima. Mnogi celebritiji već su ga prihvatili u posljednje vrijeme, a riječ je o trendu bez hlača (no-pants trend ili pantless trend) i znači doslovno to - odbacivanje hlača u modnim kombinacijama. 

Prema Hello Magazineu, trend se prvi put pojavio 50-ih godina prošlog stoljeća i od tada se s vremena na vrijeme vraća u modu, i to većinom na crvenim tepisima. No posljednjih godina neke slavne osobe prenijele su ga i na ulice.

Kylie Jenner odlučila se na majicu bez rukava, gaćice i predimenzionirani kaput

U zadnjih nekoliko godina Kylie Jenner podržala je ovaj trend kada se pojavila na reviji Loewea u Parizu u rujnu 2022. s Loewe komadima - majicom bez rukava, gaćicama i predimenzioniranom kaputu. 

Foto: Profimedia

Kristen Stewart je za premijeru filma u kojem glumi odabrala samo bodi

Među ovogodišnjim istaknutim pojavljivanjima slavnih osoba koje su se odlučile pojaviti bez hlača posebno se ističe Sydney Sweeney. Ona je nedavno odlučila izostaviti hlače za reviju modnog brenda Miu Miu.

Kristen Stewart se, pak, pojavila na premijeri filma Love Lies Bleeding, u kojem glumi, odjevena u bodi s visokim izrezom. Ovaj odvažni izbor kombinirala je s crnim sakoom i prozirnim hulahopkama, dodatno naglašavajući svoj jedinstveni stil.

Foto: Profimedia

Margot Robbie odbacila je hlače za Oscar after-party

Najnoviji primjer ovog trenda predstavila je Margot Robbie, koja se pojavila na crvenom tepihu Oscar after-partyja odjevena u zlatni vintage korzet brenda Mugler.

Foto: Profimedia

Na ulice su ga prenijele Kendall Jenner, Hailey Bieber i Bella Hadid

Što se tiče primjene ovog trenda izvan crvenih tepiha, ističu se poznate osobe kao što su Kendall Jenner, Bella Hadid i Hailey Bieber. One su u više navrata bile fotografirane u modnim kombinacijama koje izostavljaju hlače, pokazujući da ovaj odvažni stil nije rezerviran samo za glamurozne događaje već se može nositi i u svakodnevnim prilikama.

Foto: Profimedia

Ako odlučite prigrliti ovaj trend, trebat će vam atraktivne gaćice

Izbjegavanje hlača može biti zanimljiv način za eksperimentiranje s vlastitim modnim izričajem, no svakako nije prikladno za svaku prigodu. Za one kojima je potpuno odbacivanje hlača previše odvažno, primjer Florence Pugh mogao bi biti inspirativan.

Na reviji Valentina u Parizu 2023. Florence je odabrala kombinaciju koja je uključivala prozirnu suknju ispod koje su bile vidljive gaćice sa šljokicama. Ovaj pristup nudi balans između odvažnosti i stila pružajući alternativni način za sudjelovanje u trendu bez potpune predanosti odbacivanju hlača.

Foto: Profimedia

Bez obzira na to odlučite li se za potpuno izbjegavanje hlača ili za kombinaciju s prozirnom suknjom, odabir atraktivnih gaćica bit će ključan element vašeg izgleda. Važno je odabrati one koje će se stilski uklopiti s ostatkom odjeće i pružiti vam osjećaj samopouzdanja.

Pri odabiru razmotrite različite stilove, boje i materijale - od onih s detaljima štrasa, preko čipkastih varijanti, do jednobojnih modela koji mogu pružiti sofisticiran ili razigran izgled. Pripazite da odaberete gaćice koje nisu samo vizualno privlačne već i udobne za nošenje kako biste osigurali da se osjećate dobro tijekom cijelog dana ili večeri.

Komplet donjeg rublja sa šljokicama, Temu, cijena na popustu je 11.51 eura
Gaćice visokog struka sa svjetlucavim aplikacijama, Zara, 19.95 eura
Visoke gaćice, Lisca, 21.90 eura
Gaćice, Women's Secret, 15.99 eura
Gaćice Versace, Farfetch, 97 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.