U domaćem trgovačkom lancu prodaju se neretvanske mandarine iz Egipta

Foto: Facebook Halo, Inspektore

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DA je važno detaljno provjeravati deklaracije, ne samo zbog roka trajanja, potvrđuje primjer s Facebook stranice Halo, Inspektore, koju vodi Europski centar za izvrsnost potrošača.

U objavi s priloženom fotografijom navodi se da se mandarine, koje pakira Agro Neretva i prodaju u Plodinama, reklamiraju kao neretvanske s istaknutom oznakom "neretvanske mandarine", dok na deklaraciji pod stavkom podrijetlo piše Egipat.

"Danas imamo primjer koji nas je (opet) ostavio bez riječi: u Plodinama se prodaju tzv. Neretvanske mandarine koje su zapravo iz - Egipta!?! Ne vjerujete? Pogledajte slike!

Znamo da kroz Egipat teče rijeka Nil, ali nismo znali da i oni imaju - Neretvu... Sada nas je isporučitelj simboličnog naziva Agro Neretva iz Opuzena (gle, iz Hrvatske je) naučio nečem novom iz geografije.

I dodatno uvjerio kako se kroz brendiranje proizvoda naivnim i needuciranim potrošačima u Hrvatskoj svašta može prodati pod - 'domaće'", stoji, između ostaloga u objavi na Facebook stranici Halo, Inspektore. Dodaju da su kontaktirali Plodine i Agro Neretvu za pojašnjenje. 

NEVJEROJATNO: „NERETVANSKE MANDARINE“ IZ EGIPTA!?! Stalno upozoravamo POTROŠAČE na čitanje i praćenje DEKLARACIJA....

Posted by Halo, inspektore on Wednesday 2 October 2024

"Možda imaju dvojno državljanstvo"

Njihova objava prikupila je razne komentare, najviše one duhovite. "Možda imaju dvojno državljanstvo", "Nema ništa sporno. Došle iz Egipta, prenoćile i tako postaju hrvatske", "Zanima me je l' naše inspekcije što rade?", "Zapravo se Nil po naški zove Neretva... Kaj mi znamo?!", "Možda i u Egiptu teče Neretva."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.