Hrvati o razlici cijena Appleovih proizvoda u Hrvatskoj i Austriji: "Prestrašno"

Foto/Screenshot: Shutterstock/istyle.com/mediamarkt.at

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VISOKE cijene u Hrvatskoj nisu novost, a nije iznenađenje ni to da su neki proizvodi u domaćim trgovinama skuplji nego u trgovinama susjednih zemalja. O tome je pisao jedan korisnik na Redditu, koji je primijetio razliku u cijeni računala Apple Mac mini u iSTYLE trgovini u Hrvatskoj u odnosu na MediaMarkt trgovinu u Austriji.

Naime, korisnik je naveo kako je planirao nadograditi svoje računalo te da obično kupuje najnoviju verziju u trgovini kod nas. Međutim, zbog nedavnih poskupljenja, odlučio je provjeriti cijene u Austriji. Konkretno, usporedio je cijene modela Mac Mini M2 Pro sa 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-a.

"U Hrvatskoj (iStyle) cijena ovog modela iznosi čak 1738 eura, dok je u Austriji, u MediaMarktu, isti uređaj 1379 eura. Razlika je 350 eura, što mi je značajan iznos", napisao je korisnik. Dodao je kako je usporedio i druge cijene uređaja te naveo da je za najnoviji iPhone razlika oko 50 eura, dok je za MacBook Air razlika čak 400 eura.

"Odeš u Austriju i kupiš"

Korisnik je izračunao da bi odlaskom u Austriju i kupovinom svih potrebnih uređaja mogao uštedjeti oko 800 eura. S tom uštedom, kako kaže, mogao bi otići s djevojkom na produženi vikend u Beč, uživati u obroku u boljem restoranu, kupiti joj nešto odjeće i vratiti se u Hrvatsku. Na kraju se pita gdje je tu logika i ironično dodaje je li i ovdje kriva "razvedena obala".

Njegova objava prikupila je preko stotinu komentara. "Logika je da si bolje istražio tržište i da odeš u Austriju i kupiš", "Hrvati smo, glupi smo, i naravno kupit ćemo", "Na amazon.de cijene su niže, čak i s poštarinom se isplati", "Prestrašno", "U Americi Macbook Air M1 600 dolara. Vidi koliko je kod nas i plači", "Skoro je svugdje jeftinije nego u Hrvatskoj", "Kad iSTYLE nema neku konkurenciju ovdje", neki su od njih. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.