Vaš srebrni nakit je posivio? Evo kako mu vratiti sjaj

Screenshot/Foto: TikTok/konzum.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEKI izbjegavaju kupovati srebrni nakit iz straha da će promijeniti boju i više neće biti lijep i blistav kao kad je tek kupljen. No nakit se može vrlo jednostavno očistiti za sitne novce, a sastojke vjerojatno u ovom trenutku imate kod kuće. Dizajnerica nakita na svojem je TikTok profilu @cadgalsal podijelila jednostavan trik za čišćenje srebrnog nakita koji je posivio: "Bit će kao nov i supersjajan."

Ove sastojke vjerojatno imate kod kuće

"Moj brat je želio očistiti svoj srebrni nakit pa sam odlučila napraviti video na ovu temu, mislim da će mnogima biti koristan", rekla je. "Ne morate se opterećivati mjerenjima, odokativno će biti u redu, neće biti velike razlike."

Trebat će vam kipuća voda, soda bikarbona, aluminijska folija i sol. Zdjelicu u koju ćete staviti nakit obložite aluminijskom folijom. Na nju stavite nakit koji želite očistiti. Pospite ga sodom bikarbonom. Dovoljna će vam biti jedna žlica, no možete staviti i više ako imate više komada nakita u zdjeli. Dodajte malo soli i zatim sve prelijte kipućom vodom, kako je prikazano u videu.

@cadgalsal Squeeky clean in a few minutes🧼🫧#cleaningsilverjewelry #oxidizedsilver #jewelrycleaning ♬ original sound - Cadgalsal | 3D Jewelry Design

Primijetit ćete kako se oko nakita stvaraju mjehurići. Nakon dvije do tri minute izvadite nakit i isperite ga pod mlazom mlake vode. Trebao bi biti vidljivo sjajniji. Ako niste zadovoljni, ponovite postupak.

Soda bikarbona, Konzum, 0.99 eura
Sitna morska sol, Konzum, 0.89 eura
Aluminijska folija, Konzum, 2.65 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.