Vivo je predstavio najlakši sklopivi telefon na svijetu

Foto: vivo.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VIVO je predstavio najnoviji sklopivi telefon, Vivo X Fold 3, koji ne samo da se otvara poput knjige već je i najlakši uređaj takve vrste na tržištu. Sa samo 219 grama ovaj uređaj je lakši od svog prethodnika Honor Magica V2 za 12 grama. 

Interesantno je napomenuti da je Vivo X Fold 3 čak lakši od nekih klasičnih telefona, uključujući iPhone 15 Pro Max s 221 gramom.

U svijetu sklopivih telefona, posebno onih u stilu knjige, veličina i težina su često predstavljale izazov. Međutim, proizvođači su počeli izdavati tanje i lakše modele koristeći nove materijale i tehnologije. Na primjer, Vivo X Fold 3 koristi napredne silikonske materijale kako bi smanjio težinu i debljinu uređaja.

Vivo X Fold 3 koristi Snapdragon 8 Gen 2 čipset te ima tri stražnje kamere od 50 megapiksela. Osim toga, posjeduje službenu IPX4 ocjenu vodootpornosti, no nema zaštitu od prodora prašine.

Vivo X Fold 3 Pro

Uz X Fold 3, Vivo je također lansirao premium model, Vivo X Fold 3 Pro. Vivo X Fold 3 Pro pokreće vrhunski Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 procesor, opremljen impresivnom baterijom kapaciteta 5700 mAh. Ima tri stražnje kamere i podržava bežično punjenje od 100 W i 50 W.

Važno je napomenuti da su oba uređaja trenutno dostupna samo na kineskom tržištu, dok se datum globalnog lansiranja još uvijek ne zna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.