Vraća se omraženi beauty trend iz 90-ih?

Foto: EPA/dm.hr/cultbeauty.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

S OBZIROM na to da Y2K moda (označava modne trendove ranih 2000-ih, op. a.) ne pokazuje znakove usporavanja ni u 2024., nije iznenađujuće da se polako vraćaju pojedini trendovi iz područja ljepote iz 90-ih i 2000-ih. Ipak, ne znamo što da mislimo o povratku ovog trenda. Naime, pojedine slavne osobe ponovno ponosno ističu tanke obrve.

Ove precizno olovkom iscrtane obrve nedavno su ukrasile lica najpoznatijih imena u Hollywoodu, od Cardi B do Rihanne. Dok su neke slavne osobe ovaj izgled usvojile samo za potrebe snimanja, druge ga zadržavaju i u svakodnevnom životu.

Suprotnost trendu koji je dominirao proteklih godina

Prema Hypebae, ovaj trend iz 90-ih potpuna je suprotnost trendu koji je dominirao posljednjih godina - guste obrve prirodnog izgleda. Tanke obrve posebno su popularizirale Gwen Stefani i Pamela Anderson dok su se pojavljivale na crvenim tepisima u filmovima i glazbenim spotovima u 90-ima. A sada se, izgleda, taj trend ponovno vraća. 

Evo kako ga postići šminkom

Ako želite isprobati ovaj izgled, postoji nekoliko načina za to - od uklanjanja viška dlačica voskom, pincetom ili koncem, što ne bismo preporučili, do upotrebe šminke, što preporučujemo jer ne zahtijeva čupanje ni trajno obvezivanje na izgled koji bi vas mogao razočarati.

Za isprobavanje tankih obrva prvo "obrišite" željene dlačice korektorom. Zatim olovkom za obrve nacrtajte tanku obrvu visokog luka. Da bi obrve ostale na mjestu, upotrijebite puder u kamenu ili fiksator šminke.

Ako želite dodati moderan zaokret ovom trendu iz 90-ih, obrve možete pofarbati u neku boju ili im dodati ukrasne kristaliće, koje treba strateški postaviti oko obrva za postizanje izgleda lažnog piercinga.

*Klikom na sliku proizvoda bit ćete preusmjereni u trgovinu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.