Wired: Ovo je najbolji jeftini mobitel koji trenutno možete kupiti

Foto: google.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KUPOVINA novog telefona može ostaviti poveću rupu u novčaniku. Iako nekima nije problem izdvojiti 800, 1000 ili više eura za novi uređaj, ne može si svatko priuštiti takav izdatak. Srećom, tržište nudi i vrlo pristupačne opcije.

Američki časopis Wired sastavio je popis najboljih jeftinih telefona. Na vrhu liste našao se Google Pixel 8a. Pored njega izdvojili su i iPhone SE (2022) kao najbolju povoljnu opciju među iPhoneima, OnePlus 12R zbog odlične baterije te su istaknuli i telefone Nothing Phone (2a), Motorola Moto G 5G Power (2024) i Motorola Moto G Play (2024).

Prema mišljenju Wireda, sveobuhvatno najbolji jeftini telefon je Google Pixel 8a. U njihovom testiranju dobio je ocjenu 8/10 i opisan je kao najbolji pametni telefon koji se može kupiti za taj novac. Za 489 eura dobivate mnogo toga - od bežičnog punjenja do izvanredne izvedbe.

Google Pixel 8a, Amazon, 489 eura

Idealan je ako preferirate manje telefone

Pokreće ga Googleov Tensor G3 procesor, koji se nalazi u vodećoj seriji Pixel 8, što znači da će ovaj mid range pametni telefon dobiti sedam godina softverske podrške, što je rijetkost za tu cijenu. To znači da možete očekivati redovite nadogradnje Android operativnog sustava novim značajkama, kao i sigurnosne zakrpe dugi niz godina.

Ovaj model ima bolji OLED zaslon od svog prethodnika, što znači da je svjetliji i jasno vidljiv čak i na najsunčanije dane. Stopa osvježavanja zaslona od 120 Hz čini svaku interakciju fluidnom. S veličinom zaslona od 6.1 inča idealan je ako preferirate manje telefone.

Dizajn telefona je privlačan i modern. Za razliku od mnogih pristupačnih telefona koji obično izgledaju jednostavno i dosadno, Pixel 8a se ističe elegantnom stražnjom stranom s mat teksturiranim finišem.

Pametne softverske značajke

Glavna kamera sa 64 megapiksela pruža vrlo detaljne, živopisne i oštre fotografije u bilo kojim svjetlosnim uvjetima. Uz nju, telefon ima i dodatnu ultraširoku kameru od 13 megapiksela te selfie kameru također od 13 megapiksela.

Wired također ističe pametne softverske značajke, uključujući Magic Editor, koji omogućuje premještanje objekata unutar kadra ili brisanje neželjenih objekata sa slike, te Best Take, koji popravlja grupne fotografije na kojima su, primjerice, nečije oči zatvorene.

Dodatne prednosti uključuju sigurno otključavanje licem i otiskom prsta. Također, tu je NFC za beskontaktna plaćanja.

Kompletna lista najboljih povoljnih telefona prema Wiredu:

  • Sveobuhvatno najbolji: Google Pixel 8a
  • Najbolji jeftini iPhone: iPhone SE (2022.)
  • Odlična baterija: OnePlus 12R
  • Najbolji do 400 eura: Nothing Phone (2a)
  • Najbolji do 300 eura: Motorola Moto G Power 2024
  • Najbolji do 200 eura: Motorola Moto G Play 2024

Wired je američki mjesečnik koji je pokrenut 1993. godine. Poznat je po tome što istražuje kako tehnologija utječe na kulturu, ekonomiju i politiku. Časopis pokriva razne teme, uključujući umjetnu inteligenciju, robotiku, virtualnu stvarnost i zaštitu privatnosti na internetu. Redovito donosi članke o najnovijim uređajima, softverskim novostima te o utjecaju tehnologije na svjetsko gospodarstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.