Xiaomi 13 Ultra stiže na globalno tržište. Pogledajte specifikacije modela

Foto: Twitter

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

XIAOMI 13 Ultra bit će globalno lansiran 18. travnja. Osnivač i izvršni direktor tvrtke Lei Jun objavio je početkom mjeseca na Twitteru da, kao što je i obećano, sljedeća generacija Ultre stiže globalno. Tvrtka je otkrila da će barem jedna od kamera Leica imati senzor veličine 1 inča. Radi se o dugo očekivanom vodećem modelu tvrtke. 

Novi vodeći model je nasljednik Xiaomija 12S Ultra. Iako je to bio vrlo moćan pametni telefon, njegov glavni nedostatak bio je to što nije bio dostupan izvan Kine, piše Android Central.

Tvrtka je objavila nekoliko detalja o Xiaomiju 13 Ultra prije njegovog službenog predstavljanja. Može se pretpostaviti da će sadržavati najnoviji i najbolji Snapdragon 8 Gen 2 procesor. Xiaomi je otkrio da će nastaviti s partnerstvom s Leicom i očekuje se da će imati poboljšane načine snimanja i prilagođene značajke podešavanja.

Četiri 50 MP kamere, 6.7-inčni Quad HD+ 120Hz AMOLED zaslon

Osim toga, fotka koju je Xiaomi objavio implicira da će uređaj imati masivni otok na poleđini s četiri stražnje kamere. Jun je naveo da će svaka od četiri kamere imati senzor od 50 MP, pri čemu će primarna biti 1-inčni Sony IMX989, dok će ostale biti senzori IMX858.

Primarna kamera će imati varijabilni otvor blende u rasponu od f/1.9 do f/4.0. Četiri kamere podržavaju različite duljine, obećavaju iznimne snimke i mogućnosti noćnog snimanja te podržavaju 8K video snimanje.

Naposljetku, Jun je objavio i teaser za dodatak za držanje kamere za Xiaomi 13 Ultra, s kojim mobitel izgleda gotovo kao fotoaparat kada se gleda sa stražnje strane. Teaser fotku možete vidjeti ovdje

Ostale očekivane specifikacije impliciraju veliki 6.7-inčni Quad HD+ 120Hz AMOLED zaslon na Xiaomi 13 Ultra modelu. Rečeno je da će uređaj imati do 16 GB RAM-a u kombinaciji s 512 GB ugrađene memorije.

Također će imati bateriju od 4900 mAh s podrškom za brzo punjenje od 90 W (žičano) i podršku za bežično punjenje od 50 W. Očekuje se da će se uređaj odmah isporučiti s MIUI 14 temeljenim na Androidu 13.

Na Twitter su procurili i renderi mobitela te informacije kako bi navodno trebao izgledati. Fotografije možete vidjeti ovdje. Cijena i točan datum izlaska modela na europskom tržištu još nisu poznati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.