Ova trgovina uvela je u ponudu posve nove svjetiljke. Izdvojili smo neke

Foto: Promo

Sadržaj nastao u suradnji s: Fero-term

PROSTOR u kojem živimo trebao bi biti ugodan i pružati nam osjećaj sigurnosti. Boje, oblici i teksture u tome igraju veliku ulogu. Zidovi ili namještaj obojen u nježne boje može stvoriti osjećaj spokoja i opuštenosti, a one intenzivnije odaju dojam zaigranosti i ozbiljnosti prostora.

Slično je i s oblicima, gdje zaobljeni namještaj vizualno smiruje, te prirodnim materijalima poput drva ili lana čije teksture unose toplinu u dom.

Na isti način djeluje i svjetlo. Iako promjena dekora i namještaja može osvježiti prostor, rasvjeta potpuno transformira atmosferu i ne smije se zanemariti. Ako razmišljate o stvaranju nove, ugodne atmosfere, pronašli smo nekoliko odličnih ideja za osvjetljenje doma, prostoriju po prostoriju.

Visilica s tri izvora svjetlosti Zorra Lighting Claire, 199,99 €

Zašto prostoriju po prostoriju? U svakoj prostoriji rasvjeta ima posebnu funkciju i oblikuje način na koji se prostor koristi. Tako, na primjer, prostorije u kojima se rade delikatni poslovi moraju biti intenzivnije osvijetljene od onih koje su namijenjene opuštanju i odmaranju.

Viseće svjetiljke u centru pažnje

Iako viseće svjetiljke nisu novost, u 2024. godini one doživljavaju novi procvat kroz skulpturalne, moderne modele. Osim što pružaju dovoljno svjetlosti, postaju središnja dekoracija prostorije.

Ipak, ne valja pretjerati, posebno iznad kuhinjskog otoka pa za to mjesto radije birajte decentnije modele. Ako se želite poigrati, umjesto jedne velike i upečatljive, kombinirajte tri koje se nadopunjuju poput ovih modela iz Fero-terma.  

Luster linijski Zorra Lighting Kitty, 71,84 € 

Osim u kuhinji, viseće svjetiljke idealne su i za osvjetljenje dnevnog boravka ili blagovaonice, gdje će unijeti dodatnu toplinu i eleganciju.

Fero-term od nedavno ima svoju liniju rasvjete pod nazivom Zorra Lighting, čime su svoj asortiman proširili na rasvjetu za cijeli dom. U bogatoj ponudi može se naći sve - od unutarnje rasvjete, visilica, stolnih lampi, vanjske rasvjete do LED žarulja za skladno osvjetljenje u svakoj prostoriji.

Male stolne lampe - šarm i funkcionalnost u jednom

Postavljanje malih stolnih lampi na kuhinjski pult postalo je pravi hit. Ovi simpatični detalji, osim što pružaju nježnu i ugodnu svjetlost, pogodni su za stvaranje intimne atmosfere u prostoriji. U kuhinji mali stolni lampioni mogu zamijeniti prejaku gornju rasvjetu i omogućiti vam opuštenu večeru ili druženje s obitelji.

No najčešće ih se može pronaći u prostorijama za opuštanje poput dnevnog boravka ili na noćnim ormarićima, a korisne su i na komodama u prijelaznim prostorijama, poput predsoblja.

Lampa stolna Zorra Lighting, 19,99 €

Stolne lampe na noćnim ormarićima pravi su funkcionalni i stilski pogodak. Daju svjetlo za čitanje ili opuštanje. Ako imaju ugrađeno prigušivanje, lako prilagođavate svjetlinu. Odabirom pravih modela osvježavate izgled sobe i dodajete dašak elegancije.

Jedna pogreška koju ljudi stalno ponavljaju je ta da u spavaću sobu stave samo jedan, centralni izvor svjetla i on bude prejak. Tako se stvara dojam hladnog, neugodnog prostora koji ne potiče opuštanje. Umjesto toga, bolje je kombinirati različite izvore svjetla, poput stolnih lampi na noćnim ormarićima ili zidnih svjetiljki. Ova slojevita rasvjeta stvara ugodniju i intimniju atmosferu, prilagodljivu različitim aktivnostima, poput čitanja ili opuštanja prije spavanja.

Nemojte zanemariti rasvjetu u kupaonici

Ogledala s pozadinskim osvjetljenjem postala su standard u modernim kupaonicama. No, zašto ne biste malo začinili interijer i u svoju kupaonicu postavili zidne svjetiljke?

Zidna lampa Zorra Lighting Lorra, 25,00 €

Zidne svjetiljke postavljene uz ogledalo pružaju mekanije i ravnomjernije osvjetljenje za svakodnevne rituale poput šminkanja ili brijanja. Ovakve lampe štede prostor i dodaju modernu notu kupaonici, stvarajući ugodan i funkcionalan ambijent.

Trikovi za stvaranje ambijenta u dvorištu

Još jedno odlično mjesto na kojem će zidne svjetiljke doći do izražaja su dvorište i vanjski prostori poput balkona i terasa.

Zidna lampa Zorra Lighting Monica, 25,99 € 

Ove lampe pružaju stabilno osvjetljenje i često dolaze s mogućnošću podešavanja svjetline, što ih čini idealnim za večernje druženje na terasi. Zidne lampe unose eleganciju i funkcionalnost u vanjski prostor, dok LED modeli stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu.

Pri osvjetljavanju dvorišta izbjegavajte previše jakih svjetala koja mogu narušiti ugodnu atmosferu. Također, pazite na prevelik broj svjetiljki jer mogu stvoriti prenatrpan izgled.

Solarna lampa Zorra Lighting Layla, 122,99 €

U Zorra Lighting asortimanu pronaći ćete rasvjetna rješenja za svaki prostor, uključujući visilice, stolne lampe, vanjsku rasvjetu i LED žarulje. Ova moderna i cjenovno pristupačna rasvjeta prilagođena je različitim budžetima, pružajući stil i funkcionalnost u svakom kutku vašeg doma.

Stvari koje treba izbjeći

Kod osvjetljavanja doma izbjegavajte korištenje žarulja s previsokom temperaturom svjetla, jer hladna, plava svjetlost može djelovati neprirodno i sterilno. Također, pazite da ne stavite svjetla na takve pozicije da stvaraju sjene na ključnim radnim površinama, poput kuhinjskih ploha ili stolova.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Fero-term u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.