Amerikanci nakon penala svladali Ruse u Sočiju!

Foto: Guliver Images/Getty Images

U EPSKOM okršaju koji je uvijek više od derbija, hokejaši SAD-a slavili su protiv Rusije u sklopu 2. kola olimpijskog turnira u Sočiju. Utakmica koja je po prvi puta odigrana na ruskom teritoriju završila je pobjedom Amerikanaca nakon penala 3:2.

I jedni i drugi bili su poprilično nervozni u prvoj trećini, koju su definitivno svojim obranama obilježili vratari. Rusi su čak 13 puta šutirali na gol SAD-a, dok su Amerikanci upisali deset pokušaja na gol Rusije. Neizvjesnost je trajala sve do sredine druge trećine, kada je snalažljivi Dacjuk iz brze kontre smjestio pak iza američkog vratara Quicka. Ipak, rusko slavlje trajalo je kratko.

Fowler je sedam minuta kasnije izjednačio, a Amerikanci su sredinom posljednje trećine preko Pavelskog zabili za 2:1.

Međutim, Amerikanci nisu uspjeli izdržati strašne nalete ruskih hokejaša, koji su ubrzo izjednačili preko raspoloženog Dacjuka. Pred kraj regularnog dijela utakmice, Tutin je iz udaljenosti opalio tako snažno da američki vratar uopće nije vidio pak. Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji je utakmicu pratio iz svečane lože, već je počeo slaviti, ali suci su nakon pregledavanja snimke poništili pogodak, navodno zbog toga što je gol bio pomaknut. Tako je regularni dio utakmice završio izjednačeno 2:2, a nakon produžetaka išlo se na penale.

U tom je periodu utakmice nezaustavljiv bio Amerikanac Timothy Leif Oshie, koji je u raspucavanju četiri puta svladao ruskog vratara.

RUSIJA - SAD 2:2 (2:3)


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.