Armija policije opkolila 38 navijača Željezničara i vratila ih u Sarajevo!

UOČI derbi susreta 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Željezničara došlo je do velikih nereda u Mostaru.

Skupina od 40-ak navijača Želje oko 11 sati došla je do puba navijača Zrinjskog i sukobila se s navijačima koji su bili unutar njega. Ugostiteljski objekt je u potpunosti demoliran, a u sukobima su uništena i četiri automobila koja su bila ispred parka.

Dvadesetak minuta kasnije policija je konačno uspjela zaustaviti pohod Manijaka, te ih je opkolila na autobuskoj stanici. Kasnije ih je ispratila na vlak za Sarajevo.

"Nenajavljena skupina navijača Željezničara, koja nije došla organiziranim prijevozom, demolirala je Ultras pub u kojem se okupljaju navijači Zrinjskog. Nanesena je materijalna šteta, a oštećeno je i nekoliko vozila parkiranih ispred puba. Oštećena su i četiri automobila koja su bila parkirana ispred puba. Kako bi se zaustavili neredi, policija je opkolila navijače Željezničara na autobusnoj stanici", izjavio je za portal Klix.ba glasnogovornik MUP-a HNK Srećko Bošnjak.

Oko 13 sati Ultrasi su uzvratili napadom na posjetitelje kafića na Bulevaru, gdje su uništili jedan kafić na "istočnoj" strani grada.

Posjetitelj jednog od kafića rekao je za Bljesak.info kako se "odjednom stvorila veća skupina momaka koji su s kapuljačama na glavama došli u bašte kafića, te počeli uništavati inventar i udarati goste kafića".

Utakmica u Mostaru počela je u 19.30, ali bez navijača Želje kojima je zabranjeno gostovanje u gradu na Neretvi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.