Athletic Bilbao bi gostujućim navijačima lovu krao: "90 eura za ulaznicu!? Ne plaćamo seks!"



SRAMOTNOJ odluci Athletica da Schalkeu ulaznice za uzvratnu utakmicu četvrtfinala Europa lige u Bilbau naplati nevjerojatnih 90 eura, navijači njemačke momčadi suprotstavili su se efektnom porukom koju su izvjesili na velikim transparentima tijekom prve utakmice u Gelseenkirchenu.

"Zaradimo na Europi, tko zna kad ćemo opet doći ovako daleko"

Schalkeovi navijači se s punim pravom ne slažu s Athleticovim cijenama i pokrenuli su akciju preko društvenih mreža da se cijene smanje: "Iznos koji Athletic traži za ulaznicu je potpuno protivan politici dostupnosti cijena" objavili su na Twitteru. Na tribinama njihove Veltins Arene otišli su još dalje porukom i to na španjolskom "Ulaznica 90 eura = 1 euro po minuti? Nogomet nije telefonski seks".

Baskijski klub se za ovakvu taktiku odlučio iz dva razloga: Kako bi im u najuspješnijoj europskoj sezoni u povijesti ostalo što više karata za njihove navijače koji će San Mames učiniti još većim paklom za gostujuće momčadi, ali i ako se već njihovi navijači odluče na putovanje, da onda što više zarade.

Napadački nogomet "All Basquesa" kojim su opili Europu, u sjeni reketarenja Engleza i Nijemaca

Ovakvim lihvarskim pristupom Athletic će definitivno izgubiti priličan broj fanova koje je imao, ali i stekao upravo ove sezone sjajnim napadačkim nogometom kojeg forsira ekipa Marcela Bielse, tim prije što im ovaj pokušaj besramnog profitiranja na gostujućim navijačima nije prvi ove sezone:

Manchester United je prije dva tjedna zatražio službeno objašnjenje od rivala u osmini finala Europa Lige povodom cijene ulaznica od previsokih 77 funti (690 kuna!), koliko su tražili da njihovih 1700 navijača plate za mjesto na stadionu u Bilbau. Za ilustraciju, United je baskijskim navijačima (kojih je na Old Traffordu bilo oko 5000) naplatio više nego pola manje - 36 funti.

Uefa bi se morala pozabaviti klubovima - pljačkašima navijača


Vratimo se navijačima Schalkea i njihovim nevoljama s pohlepnim upravama suparničkih klubova u Europi: Ovo nije prvi put da suparnici Schalkea pokušavaju opljačkati njihove navijače. Viktorija iz Plzena im je za prvu utakmicu šesnaestine finala Europa lige u Češkoj izvjesila cijenu od nevjerojatnih 110 eura. Za gostujuće navijače cijena za sjedala najniže kategorije je inače gotovo tri puta manje, oko 40 eura.

"Ne idemo u Prag, bojkotirat ćemo ovu utakmicu! Cijene su naprosto lihvarske, pa nije to finale Lige prvaka. Želimo napraviti priopćenje s našim prosvjedom, borit ćemo se za sve nogometne navijače u Njemačkoj" izjavio je tada Rolf Rojek, predstavnik kluba navijača Schalkea. Navijači Schalkea su na kraju ipak ispunili gotovo cijelu tribinu u Plzenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.