Australski Hrvati kreirali senzaciju i osvojili azijsku Ligu prvaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

WESTERN SYDNEY WANDERERSI osvajači su azijske Lige prvaka, tim dosegom priredili su veliko iznenađenje jer je riječ o klubu koji je osnovan 2012. godine. U uzvratnom susretu protiv Al-Hilala pred 65 tisuća navijača u Rijadu odigrali su 0:0 i tako sačuvali prednost od 1:0 iz prvog susreta.

Hrvat donio Wanderersima naslov
 
Zanimljivo, velik pečat uspjehu ovog australskog kluba dali su baš Hrvati. Njih čak šest se nalazi u rosteru ovog kluba koji je iz drugog plana pokorio azijski kontinent, a i trener Tony Popović je također hrvatskog podrijetla. Na kraju je igrač odluke, strijelac u prvoj utakmici, bio jedan od tih spomenutih šest igrača, Tomi Jurić, 23-godišnji napadač koji ima hrvatsko i australsko državljanstvo.
 
On je u uzvratu, kao i Matthew Špiranović, australski reprezentativac, ušao s klupe, dok su od prve minute u igri bila četvorica igrača povezana s Hrvatskom. Hrvatsko državljanstvo ima 25-godišnji bivši član mlađih kategorija Dinama te kasnije branič Lokomotive Mateo Poljak, dok dvojna državljanstva kao i Jurić imaju iskusni 39-godišnji vratar Ante Čović, 24-godišnji branič Anthony Golec te 32-godišnje krilo Brendon Šantalab.
 
"Zvali su nas malim klubom, a sad smo najbolji u Aziji"
 
"Ovo je i dalje nestvarno za mene kao trenera, ponosan sam na ove igrače i na cijeli klub, prvi put smo u ovom natjecanju i odmah smo ga osvojili", rekao je poslije velikog slavlja trener Popović, inače bivši branič Crystal Palacea.
 
"Nemamo novca kao ostali klubovi, ali imamo nešto što se time ne može kupiti, želju za slavljem i naviku da igramo jedan za drugog i dajemo sve od sebe", nastavio je, uz zaključak: "Zvali su nas malim klubom, a sad smo najbolji u Aziji."
 
Western Sydney Wanderersi predstavljat će Aziju na Svjetskom klupskom prvenstvu u Maroku u prosincu ove godine.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.