"Balkanska močvara" krivac za Cibonin poraz od Partizana

CIBONU je u 19. kolu regionalne ABA lige pred oko četiri tisuće gledatelja u Draženovom domu Partizan pobijedio 83:77 nakon produžetka. U regularnom dijelu bilo je 68:68.

Cibona ispustila pobjede protiv lidera i aktualnog pobjednika

Cibona je nakon sjajnog otpora i zamalo trijumfa nad liderom Maccabijem, kao i pobjede nad Hemofarmom s 43 koša razlike, imala priliku nastaviti dobar niz slavljem protiv velikog rivala i aktualnog prvaka regionalne lige, ali nije uspjela.

Khalid el Almin je imao meč loptu sekundu prije kraja "osnovnog" dijela susreta, ali je nakon solo-akcije pogodio obruč i tako je u produžetajk otišla potpuno izjednačena utakmica, u kojoj je vodstvo prelazilo s jedne na drugu stranu

Partizan je dobio prvu četvrtinu (18:13), Cibona drugu (19:13), Partizan opet treću (23:20), da bi se u posljednju minutu utakmice ušlo s minimalnom prednošću Cibone (68:67).

Minuta za Partizanovu i šut za Ciboninu pobjedu

U samoj završnici je Partizan imao čak tri napada zahvaljujući napadačkim skokovima i odbijanju lopte u aut od Ciboninih igrača. Na kraju je čudnom sudačkom odlukom Milan Mačvan dobio priliku sa crte slobodnih bacanja dovesti Partizan u vodstvo, ali je promašio prvo, a pogodio drugo za izjednačenje 17 sekundi prije kraja. El-Amin je preuzeo posljednji napad na sebe, izvrtio čuvara, ali je iz vrlo teškog šuta pogodio prvi obruč i utakmica je otišla u produžetak.


Tamo je na parketu "postojala samo jedna momčad", što zbog neiskustva i pogrešaka Cibone, što zbog nekih kontroverznih sudačkih odluka. Beograđani su u dodanih pet minuta ubacili 15, a Cibona samo devet poena.

Partizanu su ključni igrači u pobjedi bili playmaker James s 28 koševa i Mačvan koji je imao 23 poena i 12 skokova.

Kod Cibone su tek Barbour(11) i Harper (10) ubilježili dvoznamenkasti broj koševa.

Suci kidali živce Cibonašima

Nakon poraza, trener Cibone Jasmin Repeša bio je ogorčen zbog "balkanske močvare" koja njegovoj momčadi nije dala do pobjede. Iako nije imenovao, očigledno je mislio na suce: Slovence Damira Javora i Romana Kolara i Crnogorca Zdravka Rutešića, koji su doista nizom čudnih odluka na Ciboninu štetu izazvale veliku nervozu u dvorani.

Ovom pobjedom Partizan je učvrstio mjesto među prve četiri momčadi koje nakon 26 odigranih kola idu na Final Four, dok Cibonu ima sve manje izgleda za završni turnir u Tel Avivu.

ABA liga, 19. kolo:

Cibona - Partizan 77:83 (produžetak)

Krka - Budućnost (kasnije)

Radnički - Olimpija (kasnije)

Redoslijed: 1. Maccabi Tel-Aviv 18-1, 2. Cedevita 15-4, 3. Partizan 15-6, 4. Budućnost 13-6..., 6. Cibona 11-10...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.