Barcelono, brani se! Španjolski sud optužio klub za poreznu prijevaru prilikom Neymarovog transfera

Foto: Guliver Image/Getty Images 

OSTAVKA predsjednika Sandra Rosella, koji je doveo Neymara i "frizirao" cifru koju je za njega platio Santosu, nije bila dovoljna - Barcelona kao klub je na optuženičkoj klupi nakon što je sudac Pablo Ruiz udovoljio Državnom odvjetništvu, koje je tražilo od njega da podigne optužnicu protiv Barcelone.
 
"Sudac je optužio Barcelonu za kršenje poreznih zakona prilikom kupnje brazilskog igrača", izjavio je glasnogovornik suda.
 
Barcelona se oglasila priopćenjem u kojem odlučno demantira nezakontosti vezane uz Neymarov transfer: "Aktivnosti ovog kluba u vezi ove operacije cijelo vrijeme bile su u potpunoj suglasnosti sa zakonima. Ovih dana naši odvjetnici otići će na sud kako bi u ovom slučaju zastupali naša prava i interese. Želimo naglasiti kako će klub u ovom slučaju u potpunosti surađivati sa sudom."
 
Podsjećamo, Sandro Rosell, bivši predsjednik Barcelone (koji se spominje u ovoj optužnici, ali također negira nezakonite radnje), podnio je ostavku prošlog mjeseca, kako je rekao, zato da bi zaštitio imidž kluba, ali i svoju obitelj od prijetnji koje je dobivao.
 
Rosella je naslijedio njegov zamjenik Josep Bartomeu, koji je objavio kako je Barcelona platila Neymara 86.2 milijuna eura, uključujući iznos za igrača i njegovu obitelj, a ne 57.1 milijun, kako su iz Barcelone objavili kada je Neymar potpisao prošlog ljeta.
 
Barca je isprva odbijala objaviti financijske detalje transfera, ali su popustili "zato što je Neymarov otac dao pristanak."
 
Neymar se žestoko obrušio na svoj bivši klub i dajući potporu svom ocu, koji je prema njemu zaslužio milijune zarađene prilikom transfera. Ali, brojni navijači Santosa pitaju se kako je to Neymar prelaskom dobio 40 milijuna eura od Barcelone, dok je njegovom dotadašnjem klubu pripalo samo 17?
 
Santos naravno želi veći postotak transfera, a od španjolskog suda zahtjeva uvid u ugovor između Barcelone i Neymara, odnosno njegove obitelji.
 
Neymar se na to oglasio na svojoj Instagram stranici: "Umoran sam od ovog i gadi mi se sve to. Moj otac me doveo tamo gdje sam sad i ako je pri tome zaradio milijune, u čemu je stvar? Radio je za to, nije mu samo palo u ruke. Sad je stvarno dosta. Oprostite navijači Santosa, ali moja ljubav prema klubu neće se promijeniti zbog par ljudi", poručio je Neymar, jasno misleći na predsjednika Santosa, kojeg optužuje za pohlepu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.