Bayer i CSKA do Lige prvaka preokretima preko Lazija i Sportinga

Foto: Guliver Images/Getty Images

LEVERKUSEN je prije tjedan dana na Olimpicu izgubio 0:1 prvu utamicu play-offa LP, a do kraja prvog poluvremena uzvrata na BayAreni, Hakan Calhanoglu izjednačio je ukupan rezultat.

> Povijesna senzacija: Kazahstanska "Jugoslavija u malom" izborila Ligu prvaka!

> BATE ušutkao Grobare usred Beograda, Partizanu pirova pobjeda tek za EL

Prednost domaćinu donosi Admir Mehmedi već u trećoj minuti nastavka, a ključni trenutak bilo je isključenje braniča gostiju Mauricia u 68. minuti, pa dvije minute prije kraja Karim Bellarabi postavlja konačnih 3:0 za Bayer i plasman u skupinu Lige prvaka uvjerljivom nadoknadom minusa iz prve utakmice.

Još veći preokret, također na domaćem terenu, izveo je moskovski CSKA protiv lisabonskog Sportinga. Portugalci su u prvom susretu pobijedili 2:1, na poluvremenu uzvrata vodili su golom Teofilia Gutierreza.

Ali, ruskog predstavnika iz blata do zvijezda čupaju Afrikanci; Seydou Doumbija golovima u 49. i 72. minuti potpuno poravnava skor, a pet minuta prije kraja Ahmed Musa postavlja konačnih 3:1. Trener gostiju Jorge Jesus minutu prije kraja očajnički sve baca u napad uvođenjem dva ofenzivca Montera i Manea, ali ne samo da time ništa nije dobio, nego mu veznjak Joao Mario dobiva crveni karton.

Manchester United je i u drugoj utakmici pobijedio Club Brugge. Ali uvjerljiviji nego na svom terenu (3:1) bio je u gostima, gdje je konačno probuđeni Wayne Rooney s tri gola predvodio svoju momčad do slavlja, a jedan gol postigao je i Ander Herrera.




 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.