Bez Noleta ne ide: Srbija na koljenima, Češka u polufinalu Davis Cupa

SRBIJA se nije uspjela plasirati u polufinale Davis Cupa. Bolji od njih u četvrtfinalu bili su Česi, koji će u polufinalu igrati protiv Argentine.

Treći pobjednički bod Česima je osigurao Tomas Berdych koji je pobijedio Janka Tipsarevića sa 7:6 (6), 7:6 (6), 7:6 (7). Bio je to dvoboj sedmog i osmog tenisača svijeta, a susret je cijelo vrijeme bio vrlo izjednačen.

Gledatelji u praškoj 02 Areni mogli su gledati fantastičan tenis, a Berdych je odveo Čehe u polufinale nakon više od tri sata igre. Tipsareviću je presudio manjak koncentracije u sva tri tie – breaka.

U prvom setu servirao je za vodstvo 1:0 u desetom gemu, no Berdych se vratio na 5:5. Tipsarević je u tie - breaku drugog seta imao set loptu, ali nije uspio realizirati prednost. Treći set Berdych je preokrenuo sa 6:2 u 9:7 u svoju korist, te je tako slavio treći put u tri dana koliko se igralo ovo četvrtfinale.

Podsjećamo, Berdych je nadigrao Troickog, zatim je sa Štepanekom pobijedio Zimonjića i Bozoljca u parovima, da bi na kraju dobio Tipsarevića.

Četvrtfinale, Davis Cup:

Španjolska – Austrija 4-1

Ferrer – Melzer 7-5, 6-3, 6-3

Almagro - Peya 7-5, 7-5

Francuska – SAD 2-3

Tsonga – Isner 3-6, 6-7(4), 7-5, 3-6

Simon - Harrison 6-2, 6-3

Češka - Srbija 3-1

Berdych - Tipsarević 7-6(6), 7-6(6), 7-6(7)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.