Bijeli opet na vrhu! Desetkovani Hajduk jedva preko Dragovoljca

Foto: Tom Dubravec/Cropix 

PRED ugodno popunjenim poljudskim tribinama, Hajduk je golovima probuđenog Andrijaševića s 2:1 svladao Hrvatski Dragovoljac. Nije to bila briljantna predstava Splićana, ali kao što je Igor Tudor i rekao u najavi dvoboja, tri boda u ovakvim susretima znaju često biti presudna u borbi za naslov i u njima je dojam sekundarne važnosti. Bijeli su tako upisali vrijednu pobjedu i usput odmorili najvažnije igrače pred uzvrat Europa lige u Goriju.

Kao što smo naznačili, trener Hajduka prilično je ispremiješao momčad za ovaj dvoboj, a u standardnoj 4-3-3 formaciji posljednju liniju zaigrali su Jozinović, Milić, Milović, Vršajević, Bradarić, Andrijašević, Sušić, Caktaš, Kiš i Bencun. Odmor su tako četiri dana uoči Dile Gori dobila čak šestorica prvotimaca -  Kouassi, Anđelković, Maglica, Mikanović, Pašalić i Maloča.

Hajduk zaigrao bez šest prvotimaca

Nije se to pretjerano odrazilo na igru Bijelih, koji su protiv jedne skromne momčadi, vjerojatno najlošije u elitnom hrvatskom nogometnom razredu, dominirali veliki dio dvoboja. Nažalost, tijekom susreta došlo je do dvije prinudne promjene, a ozlijeđene Jozinovića i Milića, zamijenili su Jonjić i Mikanović. Tako je Tudor dobio priliku vidjeti na djelu rješenje za sljedeću utakmicu, gdje će Vršajević prinudno igrati na lijevoj strani umjesto kartoniranog dokapetana Hajduka.

No vratimo se na poljudska događanja. Već u 3. minuti Bijeli su upisali prvu ozbiljnu priliku. Bencun je ispremiješao gostujuću obranu, potom opalio s ruba kaznenog prostora, ali ravno u Čovića. Deset minuta kasnije i Kiš je bio u prilici, međutim njegov udarac sa samo nekoliko metara u posljednji je trenutak blokirao gostujući branič Špehar. I onda u 20. minuti Splićani su poveli. Kiš je centrirao sa desne strane, Bencun propustio za Andrijaševića koji iz drugog pokušaja šalje loptu u gol.

Gosti promašili kazneni udarac, probudio se Andrijašević

Mogli su Bijeli povećati prednost samo minutu kasnije, ali odličan udarac Kiša još je ljepše zaustavio Čović. U 31. minuti umalo hladan tuš na Poljudu. Nakon ubačaja s desne strane Jazvić je tukao glavom, a Jonjić u skoku igrao rukom. Sudac nije dvojio, odmah je pokazao na bijelu točku, međutim Jazvić je oteo loptu Sivonjiću i pucao ravno u Kalinića. Trener ga je samo nekoliko sekunda kasnije nagradio odlaskom u svlačionicu.

Još jednu priliku imali su gosti na samom isteku prvog poluvremena, no nakon kratkog ubačaja s lijeve strane zamalo je na drugoj stativi ostao prekratak Zlatar. S minimalnom prednošću domaćina otišlo se na odmor, a nastavak je ponudio ipak nešto sporiji tempo. Prvu ozbiljniju akciju zapisali smo tek u 63. minuti kada je Bencun pokušao s ruba kaznenog prostora; zamalo neprecizno. Dvije minute kasnije Hajduk je povećao vodstvo.

Tudor strepio posljednjih desetak minuta

Nakon kornera Sušića, Andrijašević je efektno dodirnuo loptu petom i poslao je u nebranjeni dio Čovićeve mreže. Tempo je potom sasvim pao sve to posljednjih petnaestak minuta kada su gosti iznenađujuće smanjili rezultat. Nakon akcije s desnog je krila stigao centaršut Kluka, Doležal glavom proslijedio do Zlatara koji također glavom s pet metara loptu šalje u malu mrežicu.

Do kraja susreta momčad Hrvatskog Dragovoljca sasvim se otvorila, dok su Hajdukovci vrebali iz kontranapada. Nije to uopće izgledalo bezazleno, desetak minuta strepio je Igor Tudor na klupi Bijelih, međutim rezultat se do kraja nije mijenjao. Imali su Bijeli još priliku za potvrdu pobjede kada je na ubačaj s desne strane Bencun ponovno zakasnio za desetinku sekunde. Bio je mladi napadač vrlo razigran cijeli susret, ali gol ga nije htio.

Hajduk - Hrvatski dragovoljac 2:1

Sastavi:

Hajduk: Kalinić, Vršajević, Milović, Milić, Jozinović, Caktaš, Bradarić, Sušić, Andrijašević, Kiš, Bencun

Dragovoljac: Čović, Špehar, Kluk, Jakšinić, Zlatar, Živković, Gregov, Jazvić, Doležal, Sivonjić, Komorski

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.