Blatter kontra Platinija: "Suci su beskorisne figure. Ako imamo tehnologiju, zašto je ne bismo koristili"

Foto: AFP

PREDSJEDNIK FIFA-e Sepp Blatter još je jednom ošto kritizirao protivljenje UEFA-e uvođenju tehnologije na gol-liniju. ZA razliku od Blatterove svjetske organizacije, europska na čelu s Michelom Platinijem gura sustav sa dodatnim sucima radije nego da uvedu tehnologiju koja bi spriječila dvojbene situacije u kojima je netko uvijek oštećen.


"Suci su beskorisne figure koje se koriste samo u europskim kupovima i Italiji, gdje su suci broj "1". Ljudsko oko nije dovoljno brzo da bi pratilo loptu od gola do gola. Imamo pouzdane sustave, zašto ih ne bismo koristili", rekao je Blatter u novoj rundi između njega i Michela Platinija koji u članicama UEFA-e, zajedno s nekad najboljim sucem svijeta Pierluigijem Collinom želi tehnologiju držati podalje od nogometa, a previde riješiti uvođenjem dodatnih sudaca.

U Italiji je Colina već progurao suce iza gola, a na nedavnom derbiju Hajduka i Dinama HNS-ov pokušaj dodvoravanja Platiniju neslavno je završio katastrofalnim previdom Vrsaljkovog igranja rukom. Predsjednik FIFA-e već na sljedeće Svjetsko prvenstvo želi uvesti tehnologiju na gol-liniji. Pripreme su već krenule. Njegov potencijalni nasljednik Platini ne dijeli njegovo mišljenje.

UEFA se ne protiv tehnologiji, već Platini zajedno s Colinom

"Nakon SP-a 2010. i Lampardovog gola Njemačkoj, postalo mi je jasno da se nešto treba učiniti. Samo Italija i UEFA koriste sustav sa pet sudaca. To nije želja UEFA-e, nego osobno Platinija, a Colina im je glavni promotor. Mi ćemo već na Kupu konfederacija ovog ljeta testirati tehnologiju. Pokusi su bili uspješni", dodao je Blatter objasnivši kako će ova tehnologija služiti samo na gol-liniji, a ne za kornere, penale i ostale događaje na terenu.

U razgovoru sa "AS" osvrnuo se i na problem rasizma u nogometu:

"Kazne nisu dovoljne, novčanim kaznama nećemo riješiti problem. Treba uvesti suspenzije i izbacivanja iz natjecanja".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.