Boru$$ia: Prošle sezone uprihodila 305 milijuna eura, profit joj 53 milijuna, dioničarima 40 posto veće dividende!

Foto: Guliver Image/Getty Images

DIONIČARI Borussije Dortmund slave današnji dan, jer predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke objavio je brojke, bolje reći cifre, "od kojih zastaje dah".

Na kraju porezne godine, okončane krajm lipnja. dividenda je vlasnicima dionica kluba narasla za  nevjerojatnih 40 posto.

Borussia, aktualni njemački i europski viceprvak, između 1. srpnja 2012. i 30. lipnja 2013. godine, uprihodila je 305 milijuna eura.

Podatak je još fantastičniji ako podsjetimo da je prošle porezne godine ta stavka bila 215 milijuna eura. Radi se dakle, o rastu od čak 42 posto!

Neto-profit je 53 milijuna eura, što predstavlja njemački rekord, a i ovdje Borussia bilježi enorman porast (64 posto) u odnosu na prošlo obračunsko razdoblje, kada je u plusu bila 34 milijuna eura.

Vlasnici kluba su prilikom isplate divideni itekako osjetili ovaj skok: Prošlog ljeta dobili su šest centi po dionici, ovog 10!

Odakle ovakav skok u Borussijinim prihodima?  Prodajama Shinjija Kagawe i Marija Götzea, ali prije svega zaradama u Ligi prvaka.

Od Uefe je dobila 54 milijuna eura, naravno, ne računajući prihode od prodaje ulaznica za domaće utakmice LP, kojih je u tom razdoblju bilo čak 12.

Vratimo se Borussijinim dionicama: Naravno, nakon ovakvih poslovnih rezultata, slijedi veliki skok njene vrijednosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.