Brazil je uz ovakvu igru dvije svjetlosne godine daleko

ŠTIMCEVA Hrvatska je protiv reprezentacije iz pete jakosne skupine stvorila jednu jedinu gol-priliku. Makedonija nije ekipa protiv koje navijači na domaćem terenu žele gledati "taktička šahovska nadmudrivanja", a upravo to su preplatili par sto kuna.  
 

"Najteže je igrati utakmice na kojima je unaprijed upisana pobjeda", kaže jedna od otrcanijih nogometnih frazetina.
 
Makedonija na Maksimiru opasnija od Hrvatske!

 
Hrvatski reprezentativci su se potrudili potvrditi je još jednom teško i sporo odigranom utakmicom, u kojoj su protiv reprezentacije iz drugog najneuglednijeg pota stvorili jednu priliku (Eduardova stativa) i u kojoj je Makedonija imala više udaraca na i oko gola, kao i kornera.
 
"Makedonija nam ne leži", kaže druga ustanovljena "zakonitost", koju su u dogmu pretočili Štimac i njegovi igrači. Kao ispriku će navesti da je Ćorluka igrao načet, a Modrić nespeman, ali to su neutemeljene izlike. Hrvatska i bez njih u sastavu mora pobijediti Makedoniju, ali prije svega protiv reprezentacija tog (niskog) ranga, pokazati neusporedivo bolju igru i nametnuti autoritet, prije svega na svom "Wembleyu".
 
Visoko podignute linije nisu donijele ništa - Bokove su probijali protivnici, kojima je u obrani koristila sporost Hrvatske
 
Nakon sramote protiv Švicarske i loše kopirane "tika-take", novi izbornik se za službenu premijeru vratio staroj taktici i postavi, u kojoj je reprezentacija igrala za Bilićevog mandata.
 
Naravno, bokovi Strinić i Srna bili su visoko na centru, ali lijeve strana, na koju se izvlacio Modrić, ostala je neprobojna za Perišića. On je, kao i Eduardo, ostao potpuno "nasukan" i bez lopte. Kao krivac za to označen je Rakitić, koji je potpuno podbacio, pa se Modrić u drugom dijelu s polušpice morao vratiti na centar.
 
Makedonci su dali maksimum i pikirali na poznate točke njihove igre: Kornere, udarce iz daljine i kontre. Pandev, Tričkovski i Ibraimi brzim su i preciznim proigravanjima otvarali prostor za iznenađenje, koje je spriječio Jelavić svojim tipičnim poentiranjem. Ipak, osim njega i donekle Vukojevića, koji je jedva zaustavljao Pandeva, Hrvatska protiv Makedonije nije imala raspoloženog čovjeka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.