Brazil otvorio nedovršeni stadion za SP u Natalu: Pola godine prije prvenstva, gotovo ih je tek šest od 12

Foto: Guliver Image/Getty Images 

JEDAN od šest još uvijek nedovršenih stadiona za SP u Brazilu simbolično je otvoren u novogodišnjoj noći iako još uvijek nije spreman za uporabu.

Čelnici lokalnog Organizacijskog odbora u sjeveroistočnom gradu Natalu prvi su put uključili rasvjetu na Areni das Dunas na prijelazu iz stare u novu godinu, te tako simbolično označili dovršetak stadiona. No, radovi još uvijek nisu gotovi, a službeno otvaranje očekuje se 20. siječnja.
 
Brazil je tako u godinu SP-a ušao sa samo šest potpuno dovršenih stadiona od 12 na koliko će ih se igrati. Na tih šest stadiona lani su se igrale utakmice Kupa konfederacija. Do odgode u završetku radova je došlo zbog financijskih problema, sigurnosti radnika i nesreća koje su se događale na gradilištima sa smrtnim posljedicama.
 
Hrvatska reprezentacija na SP-u igra u skupini A. Protiv domaćina će igrati u Areni de Sao Paulo, pa protiv Kameruna na Areni Amazonia u Manausu i na kraju s Meksikom u Areni Pernambuco u Recifeu. 
 
Od spomenutih je stadiona, dovršen je tek zadnji. Očekuje se da će Arena Amazonia biti zgotovljena do kraja ovog mjeseca, a stadion u Sao Paulu tek u travnju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.