Buffon se boji namještanja: Odigraju li Hrvatska i Španjolska 2:2, Italija ispada!

SJEĆATE se Eura 2004. kada su Danska i Švedska u sumnjivoj utakmici odigrale 2:2 i tako izbacile Italiju iz četvrtfinala? Ista stvar bi se Azzurima mogla dogoditi i osam godina kasnije u Poljskoj.

Španjolska je u drugom kolu dobila Irsku i u zadnjem kolu ide na Hrvatsku. Rezultat 2:2 ili viši odveo Hrvatsku i Španjolsku u četvrtfinale, a Talijane poslao kući. Bez obzira na rezultat njihove utakmice s Irskom.

Naime, ukoliko momčadi u skupini imaju jednak broj bodova, u obzir se uzima gol razlika između reprezentacija koje su u igri za prolazak. Talijani su sa Španjolcima odigrali 1:1 pa onda s Hrvatskom reprizirali taj rezultat. Stoga bi ih remi 2:2 Hrvatske i Španjolske izbacio iz igre.

I Gianluigi Buffon se boji da bi se Hrvatska i Španjolska mogli dogovoriti. Talijani su se već jednom opekli.

"Da, strah me i pozivan odgovorne da budu fer i ne dogovaraju se. Svi su odmahivali glavom i uoči utakmice Danske i Švedske 2004. godine u Portugalu, a svi znamo što se poslije dogodilo", rekao je Buffon.

"Opet je ista situacija, opet obje momčadi odgovara remi 2:2 i sigurno da nisam spokojan, znajući kako obje momčadi prolaze s tim remije. Ipak, nadam se da će fair play pobijediti", dodao je.

Buffon je Dance i Šveđane optužio da su namjestili rezultat

Podsjetimo, Dansku i Švedsku u Euru u Portugalu je dalje vodio rezultat 2:2. I gle čuda - utakmica je upravo tako završila, a Talijani su izvisili.


U skandinavskom obračunu Danci su u 66. minuti poveli 2:1. Mogli su zadati završni udarac no udarci Gronkjaera i Rommedahla su iz izglednih pozicija "čudno" su zaobilazili švedski gol. A u 89. minuti do tada sigurni Sorensen ispustio je jednu naizgled laganu loptu, prvi je do nje pored dva danska braniča stigao Matthias Jonson i postavio konačni rezultat koji je odgovarao objema momčadima.

Dakako, Talijani su bili bjesni. Buffon i predsjednik saveza Franco Carraro su otvoreno optužili Dance i Šveđane da su namjestili utakmicu. No, situaciju je smirio Giovanni Trapattoni, tadašnji izbornik Italije koji je rekao da se neće žaliti. Uefa nije pokrenula istragu i Talijani su se vratili kući.

Buffon se žali, a bio na ispitivanju u policiji

Čudno je da se baš Buffon odlučio podignuti glas jer su ga mediji posljednjih tjedana razvlačili po naslovnicama zbog sumnji u namještanje utakmica. Vratar Juventusa je u razmaku od devet mjeseci ispisao 14 čekova u vrijednosti milijun i pol eura u tobacco shopu Afieri u Parmi, koji je ujedno i mjesto za klađenje. Buffon je zbog toga bio na ispitivanju u policiji, ali nije otpao iz reprezentacije kao Domenico Criscito kojeg nema na Euru zbog navodnog namještanja.

Ćorluka: Zašto baš Talijani prvi pričaju o namještanju

Buffonove sumnje u regularnost iznervirale su Vedrana Ćorluku: "Utakmica protiv Španjolske u zadnjem kolu biti će vrlo zahtjevna, ali ako odigramo kao danas u drugom dijelu možemo im parirati. Mi želimo u četvrtfinale, a za tako nešto moramo prikazati vrhunsku igru protiv Španjolaca. Niti najmanje me ne interesiraju sugestije nekih da bi određenim remijem mogli eliminirati Talijane. Znam tko ima velikih problema s korupcijom u vlastitoj zemlji i zašto baš oni unaprijed govore o tome", poručio je Ćorluka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.