Ćaleta-Car, otkriće Gudeljeve reprezentacije: Budemo li igrali kao protiv Italije, nećemo s Rusijom imati problema

Foto: Tom Dubravec / Cropix

HRVATSKA kadetska reprezentacija danas u 14 sati igra drugu utakmicu Europskog prvenstva protiv Rusije. Evo što o tom dvoboju kaže stoper Duje Ćaleta-Car, veliko otkriće izbornika Ivana Gudelja.

 
"Nadam se pobjedi. Gledali smo Rusiju, tvrda su i kompaktna momčad, ali budemo li igrali kao protiv Italije, ne vjerujem da ćemo imati problema", rekao je.
 
Halilović, Roguljić i Bašić najzvučnija su imena ove reprezentacije, ali i priča Ćalete-Cara itekako je zanimljiva. On standardno nastupa za seniore drugoligaša Šibenika, u prvom krugu kvalifikacija protiv Izraela, Kazahstana i Turske uopće nije bio u sastavu, da bi ušao u konkurenciju za elitno kolo. Protiv Španjolske (3:2) je počeo s klupe, ali u nastavku su isključena dva igrača Hrvatske, pa ga je Gudelj uveo u igru. I odmah se vidjelo da se radi o velikom talentu...
 
"Utakmice za Šibenika su tvrđe i žešće, dok su utakmice za reprezentaciju na svoj način posebne i kvalitetnije. Od prvog nastupa za Hrvatsku se odlično osjećam. Atmosfera u reprezentaciji je super i vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima, bez obzira na to što nas čeka teška utakmica", kaže Ćaleta-Car.
 
On je u prvih jedanaest bio već za najbitniji susret kvalifikacija protiv Francuske (1:0), a Belgiji je i zabio gol (1:1). Njegove igre privukle su pažnju brojnih stranih klubova, a najviše su zagrizli Parma i Sampdoria. S obzirom da Duje sa Šibenikom nema ugovor, realna je opcija da ode već na ljeto.
 
"Nimalo se ne opterećujem tim stvarima. Lijepo je čuti da se klubovi interesiraju, ali ja sam sto posto skoncentriran na Europsko prvenstvo i prvi sljedeći ispit kontra Rusije. Protiv Italije smo igrali dobro, ali nismo zabili što smo mogli, a sada vjerujem da ćemo imati jednako ozbiljan pristup, te da će nam krenuti i golovi", zaključuje Ćaleta-Car.
 
Inače, očekuje se da će izbornik Ivan Gudelj na teren izvesti isti sastav kao protiv Italije. Dakle: Marić, Stolnik, Ćaleta-Car, Prce, Mamić, Šunjić, Vojković, Bašić, Halilović, Roguljić, Brodić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.