Cedevita čeka nove sankcije: Stigle prve kazne za Petrovića i Tomasa

Foto: R.Gorsic/Cropix

DIREKTOR ABA lige, Josip Bilić, kaznio je Acu Petrovića, Marka Tomasa i Dražena Oreškovića zbog nesportskog ponašanja nakon utakmice protiv Partizana.

Podsjećamo, Petrović je nakon dvoboja po cijelom terenu natjeravao sudački trio Pukl-Javor-Vojinović, jer je smatrao da su suci namjerno u nekoliko navrata oštetili Cedevitu. Cedevita je sucima zamjerala navodne korake Westermanna u zadnjem napadu, šutnju kod ometanja Wrighta koji je promašio tricu za pobjedu i sporni faul Marka Tomasa u napadu koji je pokazao crnogorski sudac Radomir Vojinović.

Nakon utakmice Petrović je rekao: "Ovaj put porazila me srpsko-crnogorsko-slovenska organizacija, točnije crnogorski sudac koji zapravo živi u Beogradu".

Naravno, nakon incidenta uslijedile su i kazne. Petrović je privremeno suspendiran zbog nesportskog ponašanja - prijetnji i pokušaja napada na suca Vojinovića, a Petrović će kaznu od jedne utakmice suspenzije odraditi u sljedećem trenerskom angažmanu.

Marko Tomas i Dražen Orešković također su suspendiran zbog nesportskog ponašanja i oni će morati propustiti sljedeću utakmicu u ABA ligi. Bilić će kroz nekoliko dana potvrditi ove kazne i eventualno ih postrožiti, a u Cedeviti još strahuju od novčanih kazni koje će sasvim sigurno uslijediti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.