Čilić nemoćan protiv Del Potra: Argentinci u polufinalu Davis Cupa!

MARIN ČILIĆ ipak nije pronašao snagu za meč protiv Juana Martina Del Potra. Argentinac je na Parque Roci peti put u karijeri pobijedio Čilića i tako donio odlučujući treći bod svojoj reprezentaciji u četvrtfinalu Davis Cupa. Del Potro je našeg tenisača pregazio 6:1 6:2 6.1. Razlog ovako velikog poraza je ogroman broj neprisiljenih pogrešaka našeg tenisača. Čilić je u 22 gema napravio čak 56 neprisiljenih pogrešaka.

U prvom setu Čilić nije osvojio nijedan gem u kojem je servirao

Već prvi gem meča je nagovijestio da će umorni Čilić, koji je u prva dva dana na terenu proveo deset sati i osam minuta, teško pobijediti najboljeg argentinskog tenisača. Imao je Čilić gem loptu u prvom gemu, ali zatim pravi tri neprisiljene pogreške i poklanja gem Argentincu. Del Potro je poslije toga osvojio četiri gema u nizu i poveo s 5:0. Tada Marin dolazi do prve dvije brejk lopte koje ne koristi, ali iz trećeg pokušaja ipak oduzima servis Argentincu i osvaja prvi gem u meču. Međutim već u sljedećem gemu Čilić opet gubi gem u kojem je servirao i Del Potro osvaja prvi set s 6:1.

Naš tenisač je u prvom setu koji je trajao 50 minuta napravio čak 22 neprisiljene pogreške.

Drugi set su obilježile pogreške Čilića iz bekenda

Drugi set sigurnim servis gemom započeo je Del Potro, a zatim u sljedećem gemu Čilić prvi put uspijeva zadržati svoj servis. U trećem gemu drugog seta imao je Čilić odličnu priliku da dođe do dvije brejk lopte, ali je Argentinac nizom čudesnih poena ipak osvojio taj gem. Već u sljedećem gemu kod rezultata 2:1 deseti tenisač svijeta pravi brejk, a Čilić je do kraja drugog seta uspio osvojiti još samo jedan gem, pa je drugi set domaći tenisač dobio s 6:2. 

Drugi set je trajao četiri minute duže od prvog, a obilježile su ga pogreške Čilića iz bekenda. Ukupo je Marin u njemu napravio 20 neprisiljenih pogrešaka i nije imao nijednu brejk loptu.

Čilić je nastavio nizati pogreške i u trećem setu

Argentinski navijači na tribinama Parque Roce su se odlično zabavljali dok je njihov tenisač briljirao na terenu. Ponovo je Del Potro bez problema osvojio prvi gem u setu, a već u sljedećem brejknuo Čilića nakon niza pogrešaka našeg tenisača. Do kraja meča Argentinac je još jednom oduzeo servis našem tenisaču i meč završio sa sedmim as servisom za veliko slavlje 13 tisuća domaćih navijača.

Argentina će u polufinalu biti domaćin reprezentaciji Češke koja je u Pragu pobijedila Srbiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.