Ćiro: Jovanović je šupak, zagnjurio se u močvaru dok nas Mamić sve gazi!

Foto: Hina 

NEPODERIVI Ćiro Blažević našao je novi izazov. Nakon predstave u Solinu čiju je ponudu odbio, skrasio se u BiH ligi, u Slobodi iz Tuzle. Vijest je prvi javio predsjednik Azmir Husić:

"Miroslav Ćiro Blažević je novi šef stručnog stožera Slobode! S njim smo dogovorili suradnju za ovu polusezonu uz mogućnost produžetka njegovog ostanka u Klubu"

Ćirino predstavljanje organizirano je za 17. siječnja, dan uoči početka priprema za proljetni dio sezone. Vitalni Ćiro preuzeo je 18. klub u karijeri, a trenirao je reprezentacije Hrvatske, BiH, Švicarske, Irana te U23 ekipu Kine.

"Tek 18. klub? Mislim da je 20. u mojoj karijeri, morat ćemo ponovo prebrojati...", javio se Ćiro, sretan zbog novog izazova. 

"Naravno da sam zadovoljan, ispostavilo se da teško živim bez rada. Ne idem tamo zbog novca, da je to u pitanju otišao bih u Kinu. Imao sam još dvije jako dobre ponude, vjerujte mi"

Mamić je napravio trenera od čovjeka koji to nikada nije bio niti će biti 

Čini se da imate više ponuda od naših mladih trenera?

"Zato što je Mamić uništio sve trenere! Zgazio je sve hrvatske trenere, i napravio trenera od čovjeka koji to nikada nije i neće biti, od vlastitog brata. Razumijete li vi uopće kolika je to anomalija? Jebem majku onom Jovanoviću koji Mamiću sve to dozvoljava" 

Što može ministar uopće napraviti?

"Može sve kada bi to htio. Da nije šupak može što god želi. A on je umjesto da isuši tu močvaru skočio u nju i zagnjurio glavu. Mamić u hrvatskom nogometu je abnormalna situacija. Dinamovac sam od djetinjstva, napravio sam više za taj klub od Mamića, ali više nisam dinamovac. Tako razmišljaju i mnogi drugi. Svi znaju kakav je to klub danas. Tu nema sporta ni želje"

Zamjerite mu još uvijek što niste dobili priliku da vodite Hrvatsku u baražu? Je li vas Niko Kovač nazvao i pitao savjet? 

"To je sve u redu. Za mene nije bilo mjesta u reprezentaciji dok je tu Mamić. Šuker se još nije do kraja osamostalio. Nadam se da hoće. Niko Kovač je pravi izbor, ima taj patriotski naboj koji će prenijeti na igrače. Oni će doslovno letjeti po terenu u Brazilu, vidjet ćete. Vjerujem u veliki rezultat Hrvatske"

Tko ima veći trenerski nerv, Kovač, Bilić ili Prosinečki?

"Oni su potpuno različiti treneri i prije svega ljudi. Neću birati najdraže dijete, ali Kovač ima germanski mentalitet zbog kojeg mu dajem velike šanse da uspije s reprezentacijom"

U BiH je deset puta bolje nego u Hrvatskoj

Kada kažete da u BiH ne idete zbog novca, to razumijemo. No, koji je motiv, ponovo želite ujediniti zemlju? 

"Slušaj ti mene, u BiH je situacija deset puta bolja nego u Hrvatskoj. U svemu! Oni ne osjećaju recesiju jer su cijeli život u recesiji. Naučili su na to, drže se zajedno i od najveće tragedije naprave najbolji humor. Jako me veseli što idem u Tuzlu"

S kojim ciljem? 

"Biti prvi! Osvojilo me kada sam vidio da predsjednik kluba i gradonačelnik grada rade u ogromnom zajedništvu. To jedinstvo je rijetkost, imamo jako pametnog predsjednika. Čim su mene odabrali, jasno je koliko su ambiciozni. Cilj nam je vratiti Slobodu u elitno društvo. Uvjeti rada su fantastični, imaju potrebnu infrastrukturu, osigurani su novci za pripreme... Sve pet"

Kažete da je suradnja gradonačelnika i kluba rijetkost, ali nije li Bandić pokrovitelj Dinama i Zagreba?

"Uvijek je pomagao i čestitam mu na tome"

Pa jeste li s njim razgovarali o problemu Mamića? 

"Nikada! Ni slučajno. Nemam uopće predstavu što on misli o tome, to je Bandić" 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.